Supă cremă de legume
Supă cremă de legume, supă cremoasă și sănătoasă cu legume pasate. O masă hrănitoare pregătită foarte ușor.
V-am mai spus că eu cu ajutorul supei cremă de legume am reușit să îmi fac fetele să mănânce legume , când erau mici. Nu le plăceau ciorbele, le cam strecurau printre dinți dar supe mâncau pentru că nu aveau multe legume tocate mărunt. Așa că au devenit preferatele lor și supele crema mai ales pentru crutoanele pe care le pregăteam acasă.
La fel ca la celelalte rețete de supe cremă de pe blog și la aceasta se poate renunta la smântână dacă se ține post. Este la fel de gustoasă și cremoasă și fără smântână.
De obicei noi servim supele cremă cu crutoane făcute în casă pentru că pot să le condimentez așa cum ne place nouă, am scris aici cum le pregătesc. Dar dacă nu este timp am și o varianta mai rapidă, le cumpăr. Și acestea sunt bune, cu diferite arome, nu sunt scumpe și le ronțăie fetele ca și gustare cum fac și cu cele pregătite în casă.
Supă cremă de legume
Equipment
- Blender
Ingredients
- 1 Ceapă
- 2 Ardei grași roșii
- 2 rădăcini Păstârnac
- 3 Morcovi
- 4 Cartofi mari
- 2 lg Ulei de măsline
- 2 lg Smântână 30% grăsime
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
- 1,200 kg Apă
- Crutoane
Instructions
- Toate legumele se curăță de coajă, se spală și se taie în bucăți potrivite.
- Se încălzește uleiul într-o oală încăpătoare , se adaugă ceapa, se amestecă puțin cu lingura prin uleiul încins apoi se adaugă legumele tăiate. Se toarnă apă, se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mediu.
- Când au fiert legumele se ia oala de pe foc și se scoate o parte din supa în care au fiert într-o cană. Se pasează legumele direct în oală cu un blender vertical. Se adaugă smântână, supa oprită, sarea și piperul.
- Se servește fierbine cu crutoane presărate pe fiecare porție.