salata de pui cu ciuperci

Salată de pui cu ciuperci

salata de pui cu ciuperci

Salată de pui cu ciuperci, un aperitiv savuros, ușor de pregătit. Asigura-te că vei pregăti porție dublă pentru că se va termina foarte rapid din farfurii!

Sunt sigură că cine va încerca rețeta asta de salată de pui cu ciuperci va avea salata asta printre favorite. Modul de preparare și ingredientele sunt la îndemâna oricui și cred eu că poate detrona măreața salată de boeuf pentru că este mult mai ușoară pentru stomac și are mai puține ingrediente de tocat. De altfel este genul de salată care poate fi și aperitiv și fel de mâncare. 

Pentru cine vrea să încerce salata ca fel de mâncare eu recomand alături de ea o pâine foarte proaspătă sau o variantă mult mai sănătoasă și mai sățioasă, o lipie. O lipie integrală umplută cu salată de pui și o mână din orice fel de salată verde poate fi chiar pachetul de la serviciu.

Salata ca aperitiv mie îmi place să o servesc în boluri mici alături de biscuiți sărați, crackers. Biscuitele crocant și salata cremoasă merg foarte bine împreună și arată și bine printre celelelate aperitive de pe masă. Dacă este servită la o masă festivă, bineînțeles.

Maioneza pe care o folosesc de obicei la preparatele la care este necesară este o maioneză făcută în casă din gălbenușuri de ou și ulei. Se face foarte ușor și prefer să o fac eu pentru că așa știu ce conține. Dar cine nu obișnuiește să pregătească maioneza în casă, nu a făcut niciodată sau nu are chef să o facă poate folosi maineza din comerț ținând cont totuși că nu va avea același gust.

salata de pui cu ciuperci

Salată de pui cu ciuperci

Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 29 minutes
Servings 6 porții

Ingredients
  

  • 500 g Piept de pui dezosat, fara pielita
  • 500 g Ciuperci proaspete
  • 100 g Ulei
  • 2 Castraveți murați sau din oțet
  • 1 Gogoșar din oțet
  • 2 Gălbenușuri de ou fierte
  • 1 Gălbenuș de ou crud
  • 1 lgt Muștar
  • ½ lgt Sare
  • lgt Piper

Instructions
 

  • Ciupercile se spală cu apă rece apoi se pun la fiert în apă cu sare. La fel se procedează și cu pieptul de pui. După ce au fiert se scot din apa în care au fiert, se lasă să se răcească apoi se toacă pătrățele. După ce au fost tocate ciupercile, se scurg în mâna de apă.
  • Se toacă pătrățele gogoșarul și castraveții și se pun într-un castron alături de ciuperci și pieptul de pui.
  • Se face maioneza din gălbenușuri și uleiul turnat puțin câte puțin. Se adaugă muștarul apoi se pune maioneza in castron peste celelalte ingrediente. Se pune sare și piper și se amestecă. Se acoperă castronul și se pune la rece, in frigider cel puțin o oră înainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating