
Această salată de paste cu ton este o salată foarte ușor de făcut și hrănitoare. Se poate servi și ca aperitiv la o masă festivă, o masă de prânz sau o cină. Eu o prepar cu orice tip de paste am în casă în momentul respectiv. Voi puteți folosi ce paste preferați. Este o salată light și poate fi încadrată în mai multe tipuri de diete mai ales dacă pastele sunt integrale, fără gluten sau konjac.

Salată de paste cu ton
Ingredients
- 400 g Paste
- 2 cutii Ton bucăți în ulei
- 2 lg Capere
- 1 Ardei roșu gogoșar
- 2 Castraveți în oțet
- 2 lg Ulei de măsline
- 2 lg Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Instructions
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pungă. După ce s-au fiert se scurg și se trec printr-un jet de apă rece. Scurse, se pun apoi într-un castron peste care se adaugă tonul scurs de ulei, castraveții și ardeiul tăiate mărunt.
- Se amestecă într-un pahar uleiul, zeama de lămâie, sarea și piperul și se adaugă peste paste. Totul se amestecă și se pune la rece până când se servește.