Salată de fasole roșie și ton
Salată de fasole roșie și ton, un preparat rapid, sățios și sănătos. Cum poți pregăti foarte ușor o salată de fasole din câteva ingrediente care sunt de obicei în bucătăria fiecăruia.
Această salată de fasole foarte gustoasă poate fi considerată un preparat dietetic. Fasolea roșie este bogată în fibre, conține vitamine din grupa B și este preferată la pregătirea salatelor. Iar tonul chiar dacă este din conservă, mult mai accesibil ca preț de altfel, este o sursă de vitamine și acizi grași nesaturați. Are un conținut ridicat de proteine și un minim de grăsimi iar includerea tonului în alimentație nu poate fi decât benefică pentru sănătate.
Am scris câteva informații despre cele două ingrediente pricipale ale salatei pentru că deși pare un preparat banal este de fapt o masă foarte nutritivă. Iar în afară de asta se pregătește ultra rapid, este gustoasă și chiar ține de foame. Eu o pregătesc seara, îmi pun în caserolă și am a două zi pentru pachetul de la servici.
Salată cu fasole roșie și ton
Ingredients
- 2 conserve Fasole roșie
- 1 conserva Ton bucăți
- 1 Ceapă roșie
- Pătrunjel verde tocat
Dressing
- 1 lg Ulei de măsline
- 1 lg Oțet
- ½ lgt Sare
- ½ lgt Piper
Instructions
- Fasolea se scoate din conserve într-o strecurătoare și se clătește cu apă rece. Se lasă să se scurgă de apă apoi se pune într-un bol.
- Se adaugă tonul din conservă fără apa sau uleiul în care a stat. Apoi se toacă ceapa julien iar pătrunjelul mărunt și se adaugă în salată.
- Într-un pahar se amestecă ingredientele pentru dressing și se adaugă peste celelalte ingrediente din bol. Se amestecă, se acoperă bolul cu folie alimentară și se ține la rece cel puțin o ora până se servește.