Salată de avocado cu ton
Salată de avocado cu ton sau cum poți avea o masă gustoasă, hrănitoare și rapidă într-un timp foarte scurt. Aperitiv sănătos din câteva ingrediente.
Mie îmi place foarte mult să mănânc avocado în toate conbinatiile. În salate, transformat în maioneză în diferite preparate sau chiar și așa feliat cu roșii pe pâine prăjită.
Pentru această salată de avocado cu ton este nevoie de un avocado bine copt. Dacă îl cumpăr tare, necopt îl învelesc în hârtie și îl las câteva zile într-un loc întunecos să se coacă. Bine, uneori mai uit de el și îl găsesc când îmi aduc aminte, când este prea copt. 😀
Acest preparat delicios poate fi servit la masă după preferințele fiecăruia. Fie pe felii de pâine prăjită sau bagheta proaspătă fie chiar în cojile de la avocado pe care l-am folosit la pregătirea rețetei.
Salată de avocado cu ton
Ingredients
- 2 Avocado
- 1 cutie Ton bucăți în ulei
- 1 Ardei Kapia sau ardei gras roșu
- 1 fir Ceapă verde
- 2 lg Capere
- 1 lg Tahini
- ⅓ lgt Sare
- ⅓ lgt Piper
- Sucul de la o lămâie mică
Instructions
- Se spală avocado, se taie pe jumătate și se scot samburii. Cu o lingură se scoate toată pulpa și se pune în vasul unui blender. Se adaugă sucul de lămâie, tahini și ceapa spălată. Se amestecă totul până devine o pastă.
- Într-un castron se pune tonul scurs de ulei, ardeiul spălat și tocat mărunt, caperele și pasta de avocado. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă. Se pune castronul acoperit în frigider până se servește.