Salam de biscuiți cu lapte condensat

Salam de biscuiți cu lapte condensat
salam de biscuiti

Salam de biscuiți cu lapte condensat, un desert gustos și aromat, foarte simplu de pregătit. Salam de biscuiți cu aromă de rom și curmale uscate.

Este binecunoscut și îndrăgit de noi toți salamul de biscuiți încă de când eram copii. Eu va propun însă o rețetă puțin diferită față de cea cunoscută dar la fel de gustoasă și anume salam de biscuiți cu lapte condensat și curmale.

Am folosit biscuiți integrali și lapte condensat pentru sirop și nu a mai fost nevoie să mai adaug zahăr. Curmalele fiind și ele dulci de asemenea. Sigur că se pot folosi și alte fructe uscate sau alt tip de biscuite care nu se faramiteaza foarte ușor. Biscuiții populari sau Petit Beurre se potrivesc foarte bine dacă nu aveți biscuiți integrali.

salam de biscuiti

Salam de biscuiti cu lapte condensat

Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
timp de racire 3 hours
Total Time 3 hours 30 minutes
Servings 2 bucati

Ingredients
  

  • 400 g Biscuiti
  • 160 g Unt
  • 1 cutie Lapte condensat indulcit
  • 40 g Cacao
  • 200 g Curmale uscate
  • 1 lg Esenta de rom
  • 3 lg Miez de nuca macinat
  • 3 lg Nuca de cocos

Instructions
 

  • Într-un castron se rup biscuiții în bucăți. Curmalele, fără sâmburi se toacă foarte mărunt și se adaugă peste biscuiți. Laptele condensat, untul și cacaua se pun pe foc până se topește untul. Se ia de pe foc și se adaugă esența de rom.
  • Siropul cald se toarnă peste biscuiți și se amestecă cu o lingură astfel încât siropul să îmbrace biscutii. Apoi se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă să se răcească câteva minute.
  • Se întind două bucăți de folie alimentară suprapuse pentru a fi mai rezistente. Se amestecă ușor cu mâna compoziția de biscuiți pentru a nu sfărâma toți biscutii ci doar pentru omogenizare.
  • Se pune pe folie jumătate din compoziție și se rulează cu ajutorul foliei un baton de salam. La fel se procedează și cu cealaltă jumătate de compoziție. Ambele suluri de salam de biscuiți se pun în frigider aproximativ trei ore.
  • Se amestecă miezul de nucă și nuca de cocoș pe o tavă. Se scoate folia alimentară de pe ambele batoane de salam de biscuiți iar acestea se dau prin amestecul de nuca presând ușor. Apoi se feliază și se așează pe un platou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating