pulpe la cuptor cu lamaie

Pulpe la cuptor cu lămâie

pulpe la cuptor cu lamaie

Pulpe la cuptor cu lămâie, fragede și aromate. Pulpe de pui ideal servite pe un pat de piure de cartofi.

De vis sunt aromele din aceste pulpe la cuptor cu lămâie și toate se îmbină perfect. Untul, usturoiul, lămâia și rozarinul fac casă bună împreună și fac din carnea de pui un preparat care merită savurat. Eu le folosesc și atunci când fac pui pe sticlă sau marinez carnea de pui pentru friptura la grătar. 

Ceea ce este foarte convenabil la acest fel de mâncare este faptul că se pregătește într-un singur vas așa că nu vor fi multe vase de spălat după. Eu folosesc o tigaie de fontă în care topesc untul împreună cu puțin ulei apoi pun pulpele de pui și introduc tigaia în cuptor. Cât timp sunt pulpele la cuptor pot să mă ocup de garnitură care este fie piure de carofi, amestec mexican sau cartofi la aerfryer. Uneori se mai întâmplă să nu vrem garnitură și renunț la ea, dar pregătesc totuși o salată consistentă alături de pulpe. Pregătesc pulpe cu lămâie de obicei dumunica, când suntem toți acasă dar sunt bine venite și la o cină in cursul săptămânii. 

pulpe la cuptor cu lamaie

Pulpe la cuptor cu lămâie

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 3 pulpe

Ingredients
  

  • 3 Pulpe pui
  • 50 g Unt
  • 25 g Ulei
  • ½ lgt Sare
  • ½ lgt Piper
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • o jumătate Lămâie feliată
  • 3 căței Usturoi
  • o crenguță Rozmarin

Instructions
 

  • Se parlesc pulpele și se spală. Untul și uleiul se pun în tigaie să se încingă. Se adaugă cățeii de usturoi și se călesc puțin. Se adaugă sucul de lămâie, pulpele condimentate cu sare și piper și crenguța de rozmarin. Tigaia se pune în cuptor la 190° pentru 40 minute sau până ce pulpele s-au rumenit pe ambele părți. Din când în când se ung cu sucul din tigaie. Se servesc cu felii de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating