Prăjitură răsturnată cu zmeură și ciocolată

Prăjitură răsturnată cu zmeură și ciocolată, un desert pe care prefer să îl pregătesc în orice sezon. Se pot folosi atât fructe proaspete cât și congelate.

Nu fac eu nu știu ce rețete elaborate cu tehnici complicate dar atunci când un singur ingredient te face să crezi că este un astfel de preparat eu sunt foarte mândră de mine. Și fără falsă modestie pot spune asta. Așa mi s-a întâmplat când am făcut această prăjitură răsturnată cu zmeură și ciocolată. Datorită zmeurei care este foarte parfumată și formează deasupra prăjiturii un strat cremos de o culoare frumoasă aceasta pare a fi greu de pregătit. Dar după cum veți vedea în pașii din rețetă este de fapt foarte simplu și ușor de preparat.

Prăjitură răsturnată cu zmeură și ciocolată

Prep Time 15 mins
Cook Time 25 mins
Servings 16 bucăți

Ingredients
  

  • 6 Ouă
  • 500 g Zmeură
  • 120 g Zahăr
  • 150 g Cremă de ciocolată
  • 160 g Unt
  • 20 g Cacao
  • 220 g Făină
  • 10 g Unt pentru uns tava
  • 1 lg Zahăr pentru tava
  • 1 lgt Praf de copt
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat
  • ¼ lgt Sare

Instructions
 

  • Se pun ouăle într-un bol și se bat spumă tare împreună cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă untul topit, sarea și cele două vanilii.
  • Făina se amestecă cu praful de copt și cacaua și se adaugă peste ouăle bătute. Cu o lingură se încorporează crema de ciocolată.
  • Se unge o tavă 20/30cm cu unt și se presară zahărul. Se pune zmeura pe fundul tăvii, spălată și scursă de apă, apoi se toarnă compoziția. Se coace 25 minute la 180°.
  • După ce s-a copt se lasă prăjitură să se răcească în tavă apoi se răstoarnă pe un platou și se pune la frigider. Înainte de servire se pudrează cu zahăr farin și se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating