Prăjitură răsturnată cu piersici

Prăjitură răsturnată cu piersici
prajitura rasturnata cu piersici

Prăjitură răsturnată cu piersici, prăjitură de casă cu fructe aromată cu portocale. Desert delicios ce poate fi servit cu înghețată și migdale mărunțite.

Vin azi cu o rețetă foarte gustoasă, aromată și simplu de pregătit și anume, prăjitură răsturnată cu piersici. Am pregătit-o acum ceva timp dar din păcate abia azi i-a venit rândul să vadă lumina online-lui. 

După cum se înțelege din titlu este o prăjitură care se coace cu fructele la bază și apoi, după ce s-a copt se întoarce invers, cu fructele deasupra. Pe blog mai gășiți și alte prăjituri care se pregătesc astfel si sunt la fel de delicioase.

Ceea ce are diferit această rețetă și ceea ce îi îmbogățește gustul este siropul si coaja de portocale  pe care l-em adăugat peste piersici. Este un sirop gros, foarte aromat în care au stat rulouri de coajă de portocale și pe care l-am cumpărat. Se găsește în unele magazine iar dacă dați de asemenea comori este bine să le achiziționați pentru că sunt tare de folos la casa omului. Eu folosesc coajă de portocală în sirop la multe rețete și este o nebunie de fiecare dată. Dacă se pregătește în casă dulceață de portocale la această prăjitură se potrivește de minune.

prajitura rasturnata cu piersici

Noi am servit prăjitura cu înghețată de vanilie, câte o cupă de înghețată pe porție iar deasupra am presărat migdale mărunțite. 

Îmi plouă în gură acum când mă gândesc și vă recomand și vouă să o încercați astfel, este un desert minunat de gustos și foarte aromat.

prajitura rasturnata cu piersici

Prăjitură răsturnată cu piersici

Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes

Equipment

  • Tava 30/20 cm

Ingredients
  

  • 6 Piersici
  • 200 g Coajă de portocale în sirop
  • 10 g Unt pentru uns tava
  • 6 Ouă
  • 100 g Unt
  • 150 g Zahăr
  • 220 g Făină
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 lgt Esență de portocale

Instructions
 

  • Se unge o tavă cu unt și se așează felii de piersici una lîngă alta. Deasupra se toarnă siropul și se așează din loc în loc fâșii de coajă de portocale.
  • Într-unbol se amestecă untul cu zahărul folosind mixerul. Se adaugă ouăle pe rând apoi esența de portocale. Se mixează totul și se adaugă praful de copt și făina.
  • Compoziția se toarnă în tavă peste piersici și se pune la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 25 minute la180°. După ce trece testul scobitorii se scoate tava din cuptor. Se acoperă cu un platou și se răstoarnă tavă peste platou astfel încât fructele vor fi deasupra. Se lasă prăjitura să se răcească apoi se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating