Prăjitura Miha cu nucă și ciocolată
Prăjitura Miha cu nucă și ciocolată este o minunăție pufoasă și delicioasă. Combinația de nuca și ciocolată este divină și cucerește prin aromă și textura ușoară.
Am făcut această prăjitură pentru fiica mea Mihaela care este mare fan ciocolată. Și torturile de la zilele ei de naștere au ca ingredient principal tot ciocolată. Îi mai plac prăjiturile cu mere, mai ales foietajul și poate că nu ar fi o idee rea să le combin. Să fac un desert cu mere și ciocolată să vedem cum va ieși. 🙂 La noi fiecare are câte un anumit fel de prăjituri preferat. Iar eu încerc să le fac pe plac pregătindu-le dulciurile preferate.
Dacă va plac deserturile cu nuca și ciocolată atunci această prăjitură cu blat pufos și cremă de ciocolată cu lapte și unt vă va cuceri pe loc.
Prăjitura Miha cu nucă și ciocolată
Ingredients
Blat
- 6 Ouă
- 200 g Zahăr
- 45 g Ulei
- 80 g Nucă măcinată
- 140 g Faină
- 1 lgt Esentă de cafea
- 1 lgt Esentă de vanilie
- 1 lgt Praf de copt
- 1 praf Sare
Crema
- 200 g Ciocolată cu lapte
- 100 g Unt
- 250 g Mascarpone
Instructions
Blat
- Se încinge cuptorul la 180°. Ouăle se separă în vase separate. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și zahărul. Se încorporează gălbenușurile amestecate cu uleiul. Apoi se adaugă praful de copt și esențele. Cu o spatulă se încorporează nuca măcinată și făină.
- Compoziția se toarnă într-o tavă 30/20 cm în care s-a pus hârtie de copt. Se coace aproximativ 25 de minute sau până trece testul scobitorii. Când s-a copt se lasă la răcit.
Crema
- Ciocolata și untul se topesc pe baie de abur. Apoi se ia de pe foc și se lasă la răcit acoperită cu o folie alimentară. Mascarpone se mixează într-un castron cu ciocolată topită până devine o crema fină și aerată.
Asamblare
- Se desprinde hârtia de copt de blat iar acesta se pune pe un platou. Se decorează cu crema de ciocolată pusă într-un poș. Pe deasupra se dă pe răzătoare puțină ciocolată albă. Se ține la rece cel puțin 30 de minute.