Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise
Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise este una din preferatele familiei. Dar mai ales a Andreei, fata mea ce mare. După cum am mai scris pe blog fiecare fată de-a mea are câte o preferință culinară și eu încerc să le fac pe plac.
Dacă vreți să pregătiți rapid un desert atunci această prăjitură este perfectă. Este o prăjitură ușoara care se pregătește cu ingrediente puține. Blatul fraged, gemul acrișor și nuca de deasupra compun această minunată prăjitură.
Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise
Ingredients
- 4 Ouă
- 170 g Zahăr
- 160 ml Lapte
- 200 g Unt
- 240 g Făină
- 75 g Nucă măcinată
- 400 g Gem de caise
- Coaja rasă de la o lămâie
- Sucul de la o lămâie
- 1 plic Praf de copt
- 1 lgt Esență de vanilie
- 1 praf Sare
Instructions
- Se preîncălzește cuptorul la 170°. Untul, lăsat la temperatura camerei se pune într-un bol și se mixează cu zahărul.
- Se adugă pe rând ouăle. După ce au fost încorporate se adugă laptele, esența de vanilie, coaja și sucul de la o lămâie iar la urmă făina.
- Se pune hârtie de copt într-o tavă și se toarnă jumătate din compoziție. Se coace 5 minute apoi se scoate și se pune gemul de caise peste care se toarnă restul de compoziție.
- Pe desupra se presară nuca măcinată. Tava se pune din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura se lasă la răcit apoi se porționează.