Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise

prajitura dutza cu nuca

Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise este una din preferatele familiei. Dar mai ales a Andreei, fata mea ce mare. După cum am mai scris pe blog fiecare fată de-a mea are câte o preferință culinară și eu încerc să le fac pe plac.

Dacă vreți să pregătiți rapid un desert atunci această prăjitură este perfectă. Este o prăjitură ușoara care se pregătește cu ingrediente puține. Blatul fraged, gemul acrișor și nuca de deasupra compun această minunată prăjitură.

prajitura dutza cu nuca

Prăjitura Dutza cu nucă și gem de caise

Prep Time 15 mins
Cook Time 35 mins
Servings 16 porții

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 170 g Zahăr
  • 160 ml Lapte
  • 200 g Unt
  • 240 g Făină
  • 75 g Nucă măcinată
  • 400 g Gem de caise
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Sucul de la o lămâie
  • 1 plic Praf de copt
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 praf Sare

Instructions
 

  • Se preîncălzește cuptorul la 170°. Untul, lăsat la temperatura camerei se pune într-un bol și se mixează cu zahărul.
  • Se adugă pe rând ouăle. După ce au fost încorporate se adugă laptele, esența de vanilie, coaja și sucul de la o lămâie iar la urmă făina.
  • Se pune hârtie de copt într-o tavă și se toarnă jumătate din compoziție. Se coace 5 minute apoi se scoate și se pune gemul de caise peste care se toarnă restul de compoziție.
  • Pe desupra se presară nuca măcinată. Tava se pune din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt prăjitura se lasă la răcit apoi se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating