Prăjitură din albușuri

Prăjitură din albușuri

Prăjitură din albușuri, un desert cu blat pufos acoperit cu ganas de ciocolată albă și sprinkles. Albușurile rămase de la alte preparate transformate într-un dulce minunat.

De obicei am în congelator albușuri și pregătesc cel mai des mini pavlova. Dar pentru că voiam un desert mai rapid m-am gândit să le transform într-o prăjitură. Aveam albușurile rămase de la pregătirea cozonacului, pe care mai întâi le-am lăsat să se decongeleze la temperatura camerei. Apoi am făcut această prăjitură din albușuri care se pregătește foarte rapid dar care este foarte, foarte bună.

Eu am presărat pe deasupra sprinkles roz pentru că aveam deja în casă. Dar voi dacă nu aveți puteți decora cu carlionti de ciocolată albă sau chiar și cu nuca de cocos.

Prăjitură din albușuri

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 20 bucăți

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 8 Albușuri
  • 250 g Zahăr
  • 150 g Unt
  • 160 g Făină
  • 1 lgt Praf de copt
  • 1 praf Sare
  • Coajă rasă de la o lămâie

Ganas

  • 200 g Ciocolată albă
  • 80 ml Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)

Instructions
 

  • Albușurile se bat spumă cu zahărul folosind mixerul de mâna. Se adaugă untul topit la microunde și se încorporează ușor împreună cu coajă rasă de lămâie. Făina se amestecă cu praful de copt și sarea și se adaugă in compoziție treptat.
  • Se pune hârtie de copt într-o tavă și se toarnă compoziția. Se coace aproximativ 30 min. la 180°. După ce s-a copt se scoate tava din cuptor iar blatul se lasă la răcit pe un grătar.

Ganas

  • Ciocolata ruptă în bucăți și smântana se pun la topit pe baie de abur. După ce s-a topit se ia de pe foc, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit la temperatura camerei.

Asamblare

  • Se îndepărtează hârtia de copt de pe blat iar acesta se pune în tava în care a fost copt. Deasupra se toarnă ganasul de ciocolată albă și se presară sprinkles. Prăjitura se pune în frigider pentru câteva ore apoi se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating