prajitura cu pere

Prăjitură cu pere și chipsuri de ciocolată

prajitura cu pere

Această prăjitură cu pere și chipsuri de ciocolată niciodată nu va fi destul de des pregătită. Și nici nu cred că poate fi mai bine adusă toamna în bucătărie decât cu un desert cu pere, fructele toamnei.

prajitura cu pere 1

Am folosit pentru această rețetă trei pere tari care s-au comportat foarte bine la copt. Nu au devenit inexistente în compoziție dar nici nu au rămas tari.

Nu asociasem până acum perele cu ciocolata și spre surprinderea mea combinația este mi-nu-na-tă. Blatul acestei prăjituri este foarte pufos. Chiar dacă are bucățele de pere și chipsuri de ciocolată acestea nu au împedicat creșterea acestuia.

Sper să încercați rețeta pentru această prăjitură cu pere și chipsuri de ciocolată și sigur veți fi încântați de cât de minunată este.

prajitura cu pere 3

Prăjitură cu pere și chipsuri de ciocolată

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 12 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 5 Ouă
  • 120 g Iaurt
  • 135 g Unt topit
  • 100 g Chipsuri de ciocolată neagră
  • 200 g Zahăr
  • 250 g Făină
  • 3 Pere una în compoziție și doua pentru decor
  • 1 plic Praf de copt cu șofran
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 1 lgt Esență de portocale
  • 1 praf Sare

Instructions
 

  • Se încălzește cuptorul la 180°. Ouăle se separă. Gălbenușurile se amestecă cu esențele și untul topit și se lasă deoparte până se bat albușurile. Albușurile se bat cu mixerul și se adaugă un praf de sare și zahărul treptat. Când albușurile au devenit o bezea fermă se încorporează și gălbenușurile. Apoi se adaugă iaurtul și cu ajutorul unei spatule se încorporează și făina.
  • O pară se taie în pătrățele mici și se adaugă în compoziție cu chipsurile de ciocolată. Compoziția se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se pune tava în cuptor pentru 5 minute.
  • Cele două pere rămase se feliază și se pun pe deasupra prăjiturii . Se pune tava din nou la cuptor pentru 15-20 de minute. Când s-a copt se lasă la răcit apoi se porționează și se pudrează cu zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating