Prăjitură cu mousse de mure
Prăjitură cu mousse de mure și cremă de brânză quark ușoară și aromată ca o zi senină de vară. Desert care îmbină într-un mod foarte plăcut trei arome delicate: cacao, mure și ciocolată albă.
Îmi place totul la această prăjitură cu mousse de mure și dacă o veți pregăti și voi acasă veți înțelege ce vreau să spun. Mi-a ieșit exact așa cum am gândit-o și am fost foarte încântată că a fost apreciată de musafirii mei. Au mai cerut încă o porție și asta nu face decât să mă bucure mai ales când este creația mea, prăjitură mea făcută de mine.
Prajitura cu mousse de mure
Equipment
- Tava detasabila patrata 3025
Ingredients
Blat
- 4 Ouă
- 130 g Zahăr
- 20 g Cacao
- 70 g Făină
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esentă de vanilie
- ¼ lgt Sare
Mousse de mure
- 300 g Mure
- 500 g Cremă de brânză Quark
- 70 g Zahăr
- 2 lg Apă
- 15 g Gelatină
- 100 g Apă
Sirop
- 50 g Zahăr
- 100 g Apă
Ganas de ciocolată albă
- 160 g Ciocolată albă
- 70 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
Decor
- Ciocolată albă
Instructions
Blat
- Se bat ouăle într-un bol cu zahărul și sarea folosind un mixer. Se adaugă esența de vanilie. Într-un castron se amestecă făina, praful de copt și cacaoa și se adaugă treptat peste compoziția de ouă.
- Se toarnă totul într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se coace 20 minute la 180°. După ce s-a copt se scoate din tavă și se lasă să se răcească.
Sirop
- Apă și zahărul se fierb pe foc până se dizolvă zahărul complet apoi se lasă să se răcească.
Mousse de mure
- Într-un pahar se pune la înmuiat gelatina cu 100 g apă 10-15 minute. Murele, zahărul și cele 2 linguri de apă se pun pe foc, să fiarbă 10 minute. Apoi se dau prin sită și se pune pe foc piureul obținut. Se adaugă gelatină înmuiată, se amestecă cât să se topească gelatina și se oprește focul. Se lasă să se racesca până ajunge la temperatura camerei.
- Crema de brânză quark se amestecă cu piureul de mure răcit. Se așează blatul cu cacao pe un platou în intriorul inelului formei în care a fost copt și se însiropează. Se toarnă compoziția cu cremă de brânză și mure și se pune în frigider pentru 40 minute.
Ganas de ciocolată
- Ciocolata se rupe bucăți și se pune împreună cu smântâna să se topesca pe baie de abur. După ce s-a topit se lasă să se racesca la temperatura camerei.
Asamblare
- Se scoate inelul formei din jurul prăjiturii și se toarnă ganasul de ciocolată. Deasupra se rade ciocolată albă și se fac cartlionti cu ajutorul unui cuțit de curățat legume. Se pune prăjitura în frigider pentru cel puțin 30 minute.