Prăjitură cu foi de napolitană
Prăjitură cu foi de napolitană, pregătită la rece. Rețeta ușoară de prăjitură pregătită acasă cu foi Lica și cremă răcoritoare.
Pentru această prăjitură cu foi de napolitană am renunțat la înghețată zilelele acestea, când au crescut foarte mult gradele în termometru. La fel veți face și voi dacă o pregătiți, veți vedea că este la fel de răcoritoare ca o înghețată. Crema prăjiturii, parfumată și acrișoară, pusă între foi crocante de napolitană este un deliciu. O bucățică de prăjitură scoasă din frigider chiar te face să crezi că mănânci înghețată.
Rețeta prăjiturii cu foi de napolitană cumpărate din comerț este foarte simplă și are doar câteva ingrediente. Poate fi pregătită cu ușurință de oricine are un blender sau un chopper. Cu excepția foilor se mixează totul în blender și în câteva secunde crema este gata. Se umplu foile cu cremă, apoi se ține la frigider prăjitura cât timp se poate rezista. La noi stă în frigider doar cât se întărește crema puțin, apoi o tăiem și o mâncăm cu poftă.
Prăjitură cu foi de napolitană
Equipment
- Blender
Ingredients
- 2 foii Napolitană Lica
- 200 g Rahat
- 100 g Zahăr pudră
- 150 g Miez de nucă
- Sucul de la o lămâie mică
- 250 g Unt 82% grăsime
- 40 g Fulgi de nucă de cocos
Instructions
- Cele două foi de napolitană se taie în două fiecare. Rahatul și untul se taie în bucăți mici.
- Toate ingredientele cu excepția foilor se pun în vasul blenderului și se mărunțesc până devin cremă.
- Crema se împarte în trei părți și se umplu foile. O foaie, cremă, apoi alta foaie, cremă, foaie, cremă terminând cu o foaie. Se presează foile ușor cu măna, se îmbracă în folie alimentară și se pune în frigider.
- Înainte de servire se îndepărtează folia, apoi se porționează.