Prăjitură cu caise și aromă de migdale

Prăjitură cu caise și aromă de migdale
prajitura cu caise si aroma de migdale

Această prăjitură cu caise și aromă de migdale este o prăjitură pe care trebuie neapărat să o faceți vara. Mai ales acum cât încă se mai găsesc caise aromate și parfumate prin piețe. Nu necesită mare efort pentru a o prepara, doar că dispare foarte repede de pe farfurie. Și trebuie bineînțeles să faceți această prăjitură de vara cât mai repede.

prajitura cu caise

Mai puteți înlocui caisele cu piersici și iese la fel de gustoasă. Doar că nu trebuie să mai puneți esență de migdale și păstrați doar esența de vanilie.

Eu mai fac această prăjitură iarna cu caise din congelator și mai pun și o cupă de înghețată lângă. Nu contează că este frig afară pentru că ce avem în farfurie este mult prea delicios.

prajitura cu caise si aroma de migdale

Prăjitură cu caise și aromă de migdale

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 8 porții

Equipment

  • Mixer
  • Tavă rotundă

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 200 g Zahăr
  • 1 lgt Zahăr pentru tavă
  • 100 g Unt
  • 15 g Unt pentru uns tava
  • 125 g Smântână 20% grăsime
  • 225 g Făină
  • 1 plic Praf de copt
  • ¼ lgt Esență de migdale
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • 9 Caise
  • 1 praf Sare

Glazura

  • 50 g Zahăr pudră
  • 1 lgt Lapte

Instructions
 

  • Într-un vas se freacă untul și zahărul cu mixerul până nu se mai simt granulele de zahăr. Se adaugă câte un ou pe rând și se continuuă până se încorporează toate ouăle. Apoi se adaugă sarea si uleiul. Se amestecă în continuare smântâna și esențele, iar la urmă făina amestecată cu praful de copt.
  • Se pune compoziția obținută într-o tavă care a fost unsă cu unt și tapetată cu zahăr. Caisele se desfac în două și se pun cu fața în sus pe toată suprafața prăjiturii.
  • Tava se pune in cuptor la 180° pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
  • Într-un castronel se pune zahărul pudră cu laptele și se amestecă până se omogenizează. Dupa ce s-a copt prăjitura se lasă să se răcească complet, apoi se decorează cu glazura de zahăr.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating