Plăcintă cu iaurt și merișoare

placinta cu iaurt si merisoare
Placinta cu iaurt si merisoare

Plăcintă cu iaurt și merișoare, un desert aromat, cu foi subțiri de plăcintă și multă cremă vanilată. Plăcintă delicioasă cu iaurt, simplă și gustoasă.

De obicei folosesc iaurt simplu când fac această plăcintă și este foarte gustoasă. Doar că acum aveam în frigider o galetusa de iaurt cremos cu vanilie și am încercat și așa această rețetă foarte simplă , de altfel. Deci se poate folosi cu succes și un iaurt dulce dacă acesta are procentul de grăsime mare.

Foile de plăcintă pe care le-am folosit sunt cele din comerț, sunt foarte bune și ușor de folosit. Eu am avut în pachet 12 foi pe care le-am împărțit în trei și am obținut o plăcintă cu două straturi de cremă și trei straturi de foi unse fiecare în parte cu ulei. Cine dorește poate împărți foile în două iar între ele se poate pune toată crema, varianta mai rapidă.

Sper să îmi dați de știre dacă o încercați, sigur va fi pe gustul vostru. Îmi puteți lasă un comentariu aici, pe pagina de Instagram sau Pinterest.

placinta cu iaurt si merisoare

Plăcintă cu iaurt și merișoare

Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Servings 24 porții

Equipment

  • Tava 30/20

Ingredients
  

  • 400 g Foi de plăcintă
  • 5 Ouă
  • 120 g Zahăr tos
  • 275 g Brânză proaspătă de vaci
  • 600 g Iaurt cu vanilie
  • 100 g Merișoare
  • 40 g Făină
  • 50 g Ulei
  • 1 lgt Esență de vanilie
  • Zahăr pudră

Instructions
 

  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu brânza de vaci, iaurtul, esență de vanile și făina.
  • Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul tos folosind mixerul. Se încorporează albușurile treptat în compoziția cu gălbenușuri folosind o spatulă. Din toată compoziția se păstrează cinci linguri într-un castron iar în restul se adaugă merișoarele.
  • Se unge o tavă cu ulei și se așează patru foi de plăcintă, una peste alta, unse fiecare cu ulei. Se toarnă jumătate din compoziție, se pune alt strat din patru foi de plăcintă unse fiecare cu ulei apoi se toarnă restul de compoziție cu iaurt.
  • Peste ultimul strat de copozitie se pune ultimul strat de patru foi de plăcintă unse fiecare cu ulei. Deasupra se întind cele cinci linguri de comozitie oprită.
  • Se pune tava în cuptorul încălzit în prealabil și se coace plăcinta 30 minute la 180°. După ce s-a rumenit plăcinta se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească apoi se presară zahăr pudra și se porționează.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating