Plăcintă cu făină integrală

Plăcintă cu făină integrală
Placinta cu faina integrala

Plăcintă cu făină integrală, plăcintă gustoasa și sățioasă cu brânză. Rețeta ușoară de plăcintă cu ingrediente simple.

Pregătesc des plăcintă cu făină integrală pentru că se face foarte ușor și o pot umple cu resturile de brânzeturi pe care le am prin frigider. Pentru rețeta de azi am folosit caș și brânză proaspătă de vaci în cantități egale. Nu am mai adăugat sare pentru că era cașul destul de sărat iar brânza dulce a compensat, așa că a fost numai bună combinația.

Aluatul pentru această plăcintă este foarte ușor de pregătit, din câteva ingrediente. Eu îl folosesc și atunci când fac pizza acasă, este un aluat maleabil care se întinde ușor. În afara de asta pentru că este un aluat ce conține făină integrală, procentul de fibre este mai mare. Făina integrală conține mai multe fibre, mai puțin amidon și mai multe vitamine decât faina albă. De aceea încerc să o folosesc cât mai des în alimentația familiei mele iar în curând vor veni și alte rețete cu făină integrală.

Am încercat, cu succes din fericire, să înlocuiesc în meniul familiei mele pastele din făină albă cu pastele din făină integrală. Sunt mult mai sănătoase și au indice glicemic mai mic decât pastele din făină albă. Mâncăm paste din făină albă foarte rar, doar la restaurant, dacă nu avem de ales. Ne-am obișnuit așa și ne este bine.

placinta cu faina integrala

Plăcintă cu făină integrală

Prep Time 1 hour
Cook Time 25 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients
  

  • 300 g Faina integrala
  • 250 g Caș ras
  • 250 g Brânză proaspătă de vaci
  • 200 g Făină albă 00
  • 270 g Apă caldă
  • 60 g Ulei
  • 20 g Drojdie proaspătă
  • 2 Ouă
  • 2 lgt Zahăr
  • 2 lgt Apă calăda
  • ¼ lgt Sare

Instructions
 

  • Într-un castronel se amestecă drojdia cu cele două lingurițe de apă caldă și cele două lingurițe de zahăr.
  • Într-un castronel se amestecă drojdia cu cele două lingurițe de apă caldă și cele două lingurițe de zahăr.
  • Se adaugă uleiul, apa caldă și sarea. Se frământă un aluat care se acoperă cu un șervet și se lasă să își dubleze volumul 30-40 minute.
  • Se amestecă într-un castron cașul ras cu brânza proaspătă și cele două ouă.
  • După ce a crescut, aluatul se pune pe masa presărată cu puțină făină. Se împarte aluatul în trei părți care se întind fiecare. Se împarte amestecul de brânzeturi în trei și se întinde pe fiecare bucată de aluat întinsă. Se rulează și se pun în tava în care s-a pus hârtie de copt.
  • Se coc plăcintele aproximativ 25 minute la 170°. După ce s-au copt se lasă să se răcească și dacă se dorește se presară zahar pudră deasupra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating