placinta cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

placinta cu dovleac

Plăcintă cu dovleac copt și foi filo, desertul nelipsit în zilele reci de toamnă. Rețetă ușor de pregătit din câteva ingrediente.

Nu ar fi toamnă dacă nu aș pregăti măcar o dată plăcintă cu dovleac. Este desertul pe care ador să-l pregătesc în zilele de weekend reci. Atunci când afară este înnorat și trist, iar o bucată de plăcintă fierbinte și parfumată, alături de un ceai cald fac ziua mai frumoasă.

Rețeta este mai mult decât simplă, doar trei straturi de foi de plăcintă, foi filo cumpărate și două straturi de umplutură de dovleac. Umplutura de dovleac este vedeta acestei rețete pentru că este pregătită cu dovleac care a fost mai întăi copt și asta se cunoaște la gust. Pe deasupra umplutura parfumată cu scorțișoară conține și miez de nucă rumenit, apoi măcinat. Împreună, toate aceste bunătăți intre straturi de foi crocante fac acest desert delicios. Ce să spun mai mult de atât, o nebunie de arome într-o simpla plăcintă cu leguma vedetă a toamnei, dovleacul. Simplu și ușor de pregătit aceasta rețetă va aduce multe zâmbete pe buzele celor care o degustă.

Sigur, că mai puteți găsi pe blog și alte rețete minunate cu dovleac, dacă sunteți curioși să căutați și să testați. Sunt rețete cu ingrediente simple, la îndemăna oricui, fie de fel de mâncare sau desert. Aruncați o privire!

placinta cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Prep Time 35 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 1 hour

Equipment

  • 1 Tava 30/20cm

Ingredients
  

  • 600 g Piure de dovleac
  • 400 g Foi filo
  • 100 g Zahăr brun
  • 100 g Miez de nucă
  • ½ lgt Scorțișoară
  • 50 g Ulei
  • Zahăr pudră pentru decor

Instructions
 

  • Piureul de dovleac împreună cu zahărul se pune într-o cratiță pe foc și se lasă să fiarbă până scade tot lichidul. Se adaugă scorțișoară și se lasă să se răcorească puțin.
  • Între timp miezul de nucă se rumenește într-o tigaie antiaderenta, apoi se macină cu un robot de bucătărie. Miezul de nucă măcinat se adaugă în umplutura cu dovleac.
  • Int-o tavă se aseaza o foaie de plăcintă și se unge cu ulei. Se acoperă cu altă foaie care se unge cu ulei. Se continuă cu alte trei foi procedând la fel. Peste primul strat de foi se întinde jumătate din umplutura cu dovleac.
  • Peste umplutură se aseaza alt strat format din patru foi de plăcintă unse cu ulei între ele. Se întinde ultimul strat de umplutură și se aseaza ultimul strat de foi unse între ele cu ulei, inclisiv ultima foaie.
  • Se porționează plăcinta în pătrate, apoi se introduce în cuptor la copt. Se coace 25 minute la 180°, până se rumenește. După ce s-a copt se lasă plăcinta să se răcească în tavă, apoi se presară zahăr pudră deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating