Paste cu șuncă de pui și smântână


Paste cu șuncă de pui și smântână, o rețetă gustoasă și sățioasă cu multă brânză. Farfalle în sos cremos de smântână și trei feluri de brânză: parmezan, cheddar și cașcaval.
Trebuie să vă spun că acest fel de mâncare, paste cu șuncă de pui și smântână creează dependență. Adică din ce mănânci ai mai mânca. Chiar nu poți să te oprești din mâncat, sunt pur și simplu delicioase.
Eu am folosit farfalle pe care le-am fiert al dente și le-am acoperit cu un sos de smântână de 30% grăsime. Am folosit o șuncă de pui mozaic dar cred că merge foarte bine și o șuncă de Praga. Am combinat trei tipuri de brânză pentru un gust bogat care s-au potrivit perfect cu smântana și șunca de pui. Este un fel de mâncare sățios și gustos cu care nu dau greș pentru că este pe gustul întregii familii.

Paste la cuptor cu șuncă de pui și smântână
Ingredients
- 500 g Paste Farfalle
- 370 g Smântână 30% grăsime
- 300 g Șuncă de pui
- 175 g Cașcaval
- 115 g Cheddar
- 40 g Parmezan
- 4 lg Lapte
- 20 g Unt Pentru uns tava
- 1 lg Legume deshidratate
- ¼ lgt Nucșoară
- ⅓ lgt Piper
- ½ lgt Sare
Instructions
- Pastele se fierb în apă cu sare 8-9 minute apoi se scurg de apa în care au fiert. Cașcavalul și cheddarul se dau pe răzătoare iar șunca de pui se taie pătrățele mici. Într-un castron se pune smântana, cheddarul, parmezanul, condimentele, laptele, legumele deshidratate și jumătate din cașcavalul ras. Totul se amestecă cu pastele fierte.
- Se unge cu unt un vas rezistent la copt. Amestecul cu paste și smântână se toarnă în tavă și se pun la copt în cuptorul încălzit în prealabil. Se coc 15 minute la 180°.
- Se scoate vasul din cuptor și se presară pe deasupra cașcavalul ras. Apoi se mai pune la cuptor aproximativ 10 minute, până se topește cașcavalul.