Pastă de linte roșie și ton
Pastă de linte roșie și ton, cremă delicioasă și foarte ușor de pregătit. Poate fi aperitiv sau mic dejun alături de pâine prăjită sau legume.
În categoria rețetelor care se pregătesc rapid dar care crează dependență este și această pastă de linte roșie și ton. Iar dacă se folosește linte din conservă timpul de pregătire este și mai scurt. Gustoasă, puțin picantă începi să mănânci și nu poți să te mai oprești.
Atunci când am facut-o am pornit de la ideea de a umple ouă dar mi-am dat seama că este foarte bună și pe pâine. De fapt este foarte bună pe orice ați alege să o puneți, crackers, ardei, pâine prăjită, lipii sau ca dip pentru morcovi.
Și pentru că vom pregăti în curând masa de Paște această pastă cremoasă va fi unul dintre aperitive.
Pastă de linte roșie și ton
Equipment
- Blender vertical
Ingredients
- 150 g Linte roșie
- 5 Ouă fierte
- 1 cutie Ton bucăți în ulei de măsline
- 1 lg Smântână 30% grasime
- 1 lgt Muștar
- ½ lgt Sare
- ½ lgt Boia dulce
- ¼ lgt Piper Cayenne
Instructions
- Lintea se spală și se pune la fiert în 500-600 ml. apă cu puțină sare. Se adună spuma și se lasă să fiarbă amestecând din când în când. Se fierb ouăle tari 10 minute și se țin în apă rece să se răcească după ce s-au fiert. Când lintea a fiert se scurge de apă într-o sită.
- Ouăle se curăță de coajă și se taie în două. Gălbenușurile se pun într-un castron și se adaugă lintea scursă, condimentele, smântâna, muștarul și tonul din conservă împreună cu uleiul. Se pasează totul cu un blender vertical până devine o pastă fină. Când este gata se umplu jumătățile de albușuri iar restul se pune într-un recipient acoperit și se pune în frigider.