Pancakes cu dovleac

Pancakes cu dovleac
pancakes cu dovleac

Pancakes cu dovleac, moi, pufoase, delicioase și ușor de preparat. Mic dejun cu aroma de toamnă.

Abia așteptam să împărtășesc cu voi rețeta de pancakes cu dovleac. Este o rețetă pe care o puteți pregăti foarte ușor, dacă aveți ingredientele la îndemână. Eu îmi pun piureul de dovleac într-o caserolă, în frigider, cât pentru două compoziții de clătite. Știu că voi face într-o săptămână de două ori, dimineața, pancakes. Astfel doar îmi cântăresc ingredientele atunci când vreau să mâncam clătite la micul dejun.

Despre cum îmi pregătesc dovleacul am mai scris și introducerea altor rețete la care am folosit piure de dovleac. Să nu credeți că eu coc dovleacul în dimineața în care pregătesc clătitele. Pregătesc dovleacul din timp și îl păstrez fie la congelator, fie în frigider. În funcție de ce și cât voi folosi în zilele următoare.

Acum să revin la rețeta de azi, rețeta de clătite americane pufoase cu dovleac. După cum veți vedea în pașii rețetei, există un singur ingredient care se adaugă diferit. Daca la pancakes normale se amestecă toate ingredientele cu telul sau mixerul, aici se separa ouăle. Gălbenușurile se amestecă cu celelalte ingrediente, iar albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul. Bezeaua formată se adaugă treptat în compoziție. Astfel clătitele, chiar dacă se mai lasă după ce s-au gătit, rămân foarte pufoase. Iar dacă peste o porție de pancakes adaugați miere de albine, miez de nucă și ceva fructe puteți spune că mâncați cel grozav mic dejun. Daca nu ați încercat până acum, trebuie să încercați și această variantă pentru că vă vă surprinde foarte plăcut.

pancakes cu dovleac

Pancakes cu dovleac

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients
  

  • 2 Ouă
  • 1 lg Zahăr
  • 280 g Piure de dovleac
  • 1 lgtr Esență de vanilie
  • 1 lgt Esență de lămaie
  • 1 lgt Bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt Praf de copt
  • 70 g Lapte
  • 100 g Făină

Instructions
 

  • Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu restul ingredientelor.
  • Albușurile se bat spumă tare cu zahărul folosind mixerul. Bezeaua formată se adaugă treptat în compoziția cu gălbenușuri.
  • Se ia din compoziție cu un polonic și se pun două, trei grămăjoare într-o tigaie antiaderenta. Când au început să se rumenească se întorc cu o spatula pe partea cealaltă. După ce s-au rumenit pe ambele parti se scot pancakes pe o farfurie. Se procedează asfel până se termina toată compoziția.
  • Clătitele se servesc cu miere de albine, miez de nucă și fructe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating