Pancakes (clătite americane)
Pancakes (clătite americane) sunt nelipsite la micul dejun american și sunt binecunoscute în întreaga lume. Pot fi dulci sau sărate și se pot servi cu dulceață, fructe, sirop, ciocolată, frișcă, iaurt sau legume.
Rețeta de pancakes este foarte simplă și nu este nevoie decât să amestecăm câteva ingrediente într-un castron și de o tigaie antiaderentă. Eu prefer să folosesc pentru servire sirop de arțar sau de agave și fructe de sezon. Dar sunt foarte bune și cu orice fel de dulceață. Depinde de gusturi și preferințe.
Pancakes (clătite americane)
Equipment
- Tigaie antiaderentă
- Mixer
Ingredients
- 2 Ouă
- 300 ml Lapte
- 250 g Făină
- 50 ml Ulei plus ulei pentru uns tigaia
- 35 g Zahăr
- 1 plic Zahăr vanilinat
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Bicarbonat de sodiu
- ¼ lgt Sare
Instructions
- Într-un castron încăpător se mixează ouăle, zahărul și sarea. Se adaugă uleiul, zahărul vanilinat și apoi laptele. Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul și se încorporează în compoziția de ouă. Se lasă deoparte 5 minute.
- Se unge cu câteva picături de ulei o tigaie antiaderentă și se pune la încins. Cu un polonic mic se ia din compoziție și se pune în tigaie. Când începe să facă bule pe toată suprafața se întoarce clătita pe partea cealaltă.
- Dacă este o tigaie încăpătoare se pot coace mai multe clătite cu diametrul de 8-9 cm. După ce se coc toate clătitele se servesc cu ce toping se dorește. Eu am folosit sirop de agave și fructe de sezon, cireșe și caise.