Ouă umplute cu pate de pui

oua umplute cu pate de pui

Ouă umplute cu pate de pui, unele din cele mai cunoscute și apreciate aperitive, nelipsite de pe mesele festive.

Rețeta de ouă umplute cu pate de pui este foarte simplă și ușor de pregătit chiar și de un începător în bucătărie. Ouăle se fierb în apă cu o lingură de oțet astfel încât să se poată decoji ușor când se răcesc. Apoi fiecare ou se taie în două iar gălbenușurile se amestecă cu un pate de ficat de pui sau de porc după preferințe.

Eu le-am pregătit pentru masa de revelion dar nu am reușit să postez rețeta până acum. Așa că acum va spun cum le-am pregătit și pot spune că au fost foarte apreciate de familie.

Ouă umplute cu pate de pui

Prep Time 5 mins
Cook Time 30 mins
Servings 12 bucăți

Ingredients
  

  • 6 Ouă
  • 1 Pate de pui 120g
  • 2 lg Muștar clasic
  • 3 lg Ulei
  • ½ lgt Sare
  • lgt Piper
  • lgt Boia iute
  • Gogoșar pentru decor

Instructions
 

  • Ouăle se fierb timp de 15-20min. Se scurg de apa fierbinte și se clătesc cu apă rece. După ce s-au răcit se decojesc și se taie în două. Gălbenușurile se scot și se zdrobesc cu o furculiță într-un castron.
  • Se adaugă celelalte ingrediente și se pasează totul cu un blender vertical. Compoziția obținută se pune într-un poș și se umple fiecare jumătate de ou. Se pot umple cu ajutorul unei lingurițe în lipsa unui pos. Se decorează cu bucățele de gogoșar.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating