Negresă cu caise

Prăjitura negresă cu caise are un blat ciocolătos și consistent. Este surprinzător de gustoasă ținând cont că nu are ciocolată in compoziție. Caisele parfumate îi dau o aromă aparte și încânta atât prin gust cât și prin aspect.

negresa caise

Negresă cu caise

Prep Time 15 mins
Cook Time 35 mins
Servings 10 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tava 20/30

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 100 g Zahăr
  • 50 g Zahăr brun
  • 100 g Miere de albine
  • 100 g Unt
  • 130 g Smântână 20% grăsime
  • 25 g Cacao
  • 1 plic Budincă cu ciocolată belgiană
  • 150 g Făină
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • ¼ lgt Sare
  • 1 plic Praf de copt
  • 8-9 Caise

Instructions
 

  • Se pune untul și mierea de albine într-un castron și se mixează cu cele două tipuri de zahăr. Când zahărul nu se mai simte se adaugă ouăle pe rând apoi smântâna și zahărul vanilinat.
  • Într-un castron se amestecă făina cu praful de budincă, praful de copt și cacaoa. Tot amestecul se încorporează în compoziția cu ouă. Se omogenizează foarte bine.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se pune în cuptorul încins în prealabil la 180°. După primele 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se așează jumătățile de caise cu scobitura în sus.
  • Se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea până trece testul scobitorii. Adică atunci când se introduce o scobitoare în blat aceasta se scoate uscată, fără urme de aluat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating