Negresă cu caise
Prăjitura negresă cu caise are un blat ciocolătos și consistent. Este surprinzător de gustoasă ținând cont că nu are ciocolată in compoziție. Caisele parfumate îi dau o aromă aparte și încânta atât prin gust cât și prin aspect.
Negresă cu caise
Equipment
- Mixer
- Tava 20/30
Ingredients
- 4 Ouă
- 100 g Zahăr
- 50 g Zahăr brun
- 100 g Miere de albine
- 100 g Unt
- 130 g Smântână 20% grăsime
- 25 g Cacao
- 1 plic Budincă cu ciocolată belgiană
- 150 g Făină
- 1 plic Zahăr vanilinat
- ¼ lgt Sare
- 1 plic Praf de copt
- 8-9 Caise
Instructions
- Se pune untul și mierea de albine într-un castron și se mixează cu cele două tipuri de zahăr. Când zahărul nu se mai simte se adaugă ouăle pe rând apoi smântâna și zahărul vanilinat.
- Într-un castron se amestecă făina cu praful de budincă, praful de copt și cacaoa. Tot amestecul se încorporează în compoziția cu ouă. Se omogenizează foarte bine.
- Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se pune în cuptorul încins în prealabil la 180°. După primele 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se așează jumătățile de caise cu scobitura în sus.
- Se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea până trece testul scobitorii. Adică atunci când se introduce o scobitoare în blat aceasta se scoate uscată, fără urme de aluat.