Negresă cu caise

Negresă cu caise

Prăjitura negresă cu caise are un blat ciocolătos și consistent. Este surprinzător de gustoasă ținând cont că nu are ciocolată in compoziție. Caisele parfumate îi dau o aromă aparte și încânta atât prin gust cât și prin aspect.

negresa caise

Negresă cu caise

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Servings 10 porţii

Equipment

  • Mixer
  • Tava 20/30

Ingredients
  

  • 4 Ouă
  • 100 g Zahăr
  • 50 g Zahăr brun
  • 100 g Miere de albine
  • 100 g Unt
  • 130 g Smântână 20% grăsime
  • 25 g Cacao
  • 1 plic Budincă cu ciocolată belgiană
  • 150 g Făină
  • 1 plic Zahăr vanilinat
  • ¼ lgt Sare
  • 1 plic Praf de copt
  • 8-9 Caise

Instructions
 

  • Se pune untul și mierea de albine într-un castron și se mixează cu cele două tipuri de zahăr. Când zahărul nu se mai simte se adaugă ouăle pe rând apoi smântâna și zahărul vanilinat.
  • Într-un castron se amestecă făina cu praful de budincă, praful de copt și cacaoa. Tot amestecul se încorporează în compoziția cu ouă. Se omogenizează foarte bine.
  • Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția și se pune în cuptorul încins în prealabil la 180°. După primele 5 minute de copt se scoate tava din cuptor și se așează jumătățile de caise cu scobitura în sus.
  • Se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea până trece testul scobitorii. Adică atunci când se introduce o scobitoare în blat aceasta se scoate uscată, fără urme de aluat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating