Mini guguluf cu portocale

mini guguluf cu portocale

Mini guguluf cu portocale și fructul pasiunii, mici prăjituri pufoase și foarte aromate. O rețeta simplă și foarte ușor de pregătit.

Dacă nu ați combinat până acum portocale și fructul pasiunii într-o rețetă, trebuie să încercați. Sunt două arome pe care eu le ador și se potrivesc divin într-un deșert, iar aceste mini guguluf cu portocale și fructul pasiunii le îmbină perfect. 

Am copt aceste prăjiturele în forme mici de guguluf din silicon. Sunt foarte ușor de folosit, nu trebuiesc unse iar prăjiturile se scot foarte ușor din forme. Dar foarte bine se pot coace și în forme de brioșe sau dacă aveți într-o formă mare de silicon.

După cum veți vedea în rețetă am folosit o portocală mare pe care după ce am spălat-o foarte bine am mărunțit-o într-un chopper cu tot cu coajă rezultând un piure de portocală. Astfel aroma de portocală se simte foarte puternic în prăjiturele.

Atunci când am creat rețeta m-am gândit și cum să o servesc și anume cu coajă de portocală în sirop. Sirop pe care l-am turnat cu lingurița pe fiecare mini guguluf iar coaja de portocală am pus-o alături. Cred că foarte bine se potrivește și dulceața de portocale la acest desert. 

Cum se apropie Revelionul aceste prăjiturele delicate pot fi unul din deserturile pe care să le pregătiți pentru masa dintre ani. Sper să le încercați și să va bucurați de aroma și gustul lor.

mini guguluf cu portocale

Mini guguluf cu portocale

Prep Time 30 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 45 mins
Servings 18 bucăți

Equipment

  • Forme mici de guguluf din silicon

Ingredients
  

  • 1 Portocală 195 g piure de portocala
  • 3 Fructul pasiunii 35 g
  • 3 Ouă
  • 100 g Iaurt
  • 100 g Unt
  • 200 g Zahăr
  • 180 g Făină
  • lgt Sare

Instructions
 

  • Portocala se spală, se taie bucăți și se mărunțește într-un chopper. Se scoate conținutul din cele trei bucăți de fructul pasiunii într-o sită pusă deasupra unui castron. Cu o lingură se pasează toată pulpa.
  • Într-un castron se mixează foarte bine untul moale împreună cu zahărul. Se adaugă ouăle pe rând, sarea, piureul de portocală, sucul din fructul pasiunii, iaurtul și în final făina.
  • Cu o lingură de înghețată se pune din compoziție în forme. Se coc 15 minute la 180°. După ce s-au copt și au trecut testul scobitorii se scot din cuptor, se lasă să se răcească puțin, 2-3 minute, apoi se scot prăjiturile din forme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating