Mâncare de cartofi cu mozzarella
Mâncare de cartofi cu mozzarella, o mâncare pentru suflet, pregătită ușor acasă. O rețetă cu ingrediente simple și la îndemână.
Pentru că nu am mai reușit să postez pe blog de ceva timp, sparg gheața cu această rețetă de mâncare de cartofi cu mozzarella. Este o mâncare grozav de bună ce se pregătește cam cu ce avem toți pe acasă. Câteva legume, puțină carne, smântână de gătit și mozzarella rasă. Cei care au copiii sigur au în frigider puțină mozzarella pentru pizza copiilor. Deci, este o mâncare pe care o poate pregăti ușor oricine acasă pentru prânz sau cină.
Pentru a pregăti acest fel de mâncare am avut nevoie de o singură tigaie pe care am putut să o folosesc pe ochiul aragazului, apoi în cuptor. Eu gătesc în tigaia de fontă foarte ușor, astfel de mâncăruri, iar mâncarea este chiar foarte gustoasă. Daca nu aveți în bucătărie o astfel de tigaie, vă recomand să vă cumpărați macar una, este foarte utilă în bucătărie. O alta variantă de a gratina această mâncare ar fi să puneți totul în alt vas. După ce ați gătit pe foc puneți mâncarea într-un vas de ceramică sau de yena sau orice alt vas care poate fi pus în cuptor. Presarăți deasupra mozzarella, apoi puneți vasul în cuptor să se rumenească frumos deasupra.
Dacă vreți să vedeți varianta video a acestei rețete mă puteți urmări și pe contul de Tiktok. Are același nume că al blogului, iar rețetele de pe blog le puteți vedea mai ușor.
Mâncare de cartofi cu mozzarella
Equipment
- 1 Tigaie de fonta
Ingredients
- 400 g Carne de porc tăiată cubulețe mici
- 4 Cartofi tăiați cubulețe mici
- 150 g Roșii cherry
- 1 Ceapă
- 2 Ardei grași
- 40 Ulei
- 50 g Apă
- 150 g Mozzarella rasă
- 150 g Smântână de gătit
- ½ lgt Piper
- 1 lgt Sare
- 1 lgt Boia dulce
Instructions
- Ceapa se taie în fășii și se pune să se călească în uleiul încins. Se adaugă ardeii tăiați mărunt și se lasă să se călească puțin. Se adaugă carnea și se lasă pe foc până se albește.
- Se pun în tigaie cartofii și apa și se acoperă cu un capac. Se lasă să fiarbă până mai scade lichidul din tigaie, iar cartofii sunt pe jumătate gătiți. Se adaugă roșiile cherry și se mai lasă câteva minute pe foc.
- Într-un castron se amestecă smântâna de gătit, 100g mozzarella și condimentele. Amestecul cu smântână se toarnă în tigaie. Se amestecă totul, iar deasupra se presară 50g mozzarella rasă.
- Tigaia se pune în cuptor și se lasă să se gratineze mâncarea 10 minute la 180°. După ce s-a rumenit frumos deasupra mâncarea de cartofi cu mozzarella se poate servi.