Madlene Valentine`s Day
Madlene Valentine`s Day, mici prăjituri delicate, super gustoase. Sărbătoarea iubirii într-un desert roz.
Madlene Valentine`s Day, aceste mici prăjituri franțuzești pregătite într-un mod puțin diferit, au de această dată un plus de culoare. Vă propun o rețetă foarte simplă și ușoară pentru cei ce serbează ziua iubirii, dar nu numai. Fie că serbați iubirea de Valentine`s Day sau de Dragobete aceste prăjituri delicate vă vor cuceri. Sunt prăjituri foarte drăguțe, colorate natural, aromate cu esență de vanile și lămâie și foarte pufoase.
Pentru pregătirea madlenelor este nevoie, firește, de o tavă cu forme de madlene. Eu am una de silicon de care sunt foarte mulțumită, dar am testat o tavă din alt material și este la fel de bună. Oricare fel de tavă aveți, dacă este unsă cu unt sau ulei înainte de a fi folosită, își va face la fel de bine treaba. Tava mea are 12 forme de madlene și a trebuit să coc pe rand trei tăvi de prăjituri.
După cum se vede în poze, madlenele au o culoare foarte frumoasă, roz în ton cu sărbătoarea. Pentru obținerea acestei culori am folosit sucul de la o sfeclă roșie. Am cumpărat sfeclă roșie fiartă, în pungă vidată, iar una am dat-o pe răzătoare. Am stors-o printr-o sită, iar sucul l-am folosit la rețetă. Neapărat să folosiți mănuși pentru acest pas al rețetei, sucul sfeclei roșii pătează. Dacă credeți că prăjiturile vor avea gust de sfeclă să știți că acesta nu se simte absolut deloc. Prăjiturile vor avea culoare dar nu și gust de sfeclă.
Dacă vreți să încercați și alte deserturi pentru Valentine`s Day puteți găsi pe bloc alte câteva deserturi în ton cu sărbătoarea. Spor la pregătirea lor și să aveți parte în general de multă iubire în viețile voastre, nu doar în această lună când se serbează iubirea!
Madlene Valentine`s Day
Equipment
- 1 Tavă Madlene
Ingredients
- 3 Ouă
- 140 g Zahăr
- 125 g Unt plus 30 g pentru uns tava
- 125 g Făină
- 25 g Suc de sfeclă roșie
- 5 g Praf de copt
- 1 lgt Esență de vanilie
- 1 lgt Esență de lamaie
- ¼ lgt Sare
Instructions
- Ouăle se sparg într-un castron și se bat foarte bine împreună cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă sarea și untul topit, turnat puțin câte puțin. Se amestecă bine.
- Se adaugă esențele și sucul de sfeclă. Apoi, se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se umple un poș cu compoziție.
- Se unge fiecare formă de madlene cu unt topit. Se toarnă cu poșul compoziție în fiecare formă, aproximativ trei sferturi. Tava se pune în cuptorul preîncălzit pentru 9 minute la 170°.
- După ce s-au copt, madlenele se scot cu grijă din forme și se lasă pe un grătar să se răcească. Tava se unge din nou cu unt topit și se toarnă compoziție în fiecare formă de madlene. Se pune la copt. Se procedează asfel până la terminarea comozitiei.