Cea mai rapidă înghețată este cea făcută acasă doar din trei ingrediente: fructe congelate, smântână și miere de albine. Se poate îndulci și cu zahăr sau alt tip de îndulcitor, depinde de gustul și dieta fiecăruia. Iar dacă se face din banane congelate, se poate renunța complet la zahăr, devenind baby-friendly. Perfectă pentru copii mici! Această înghețată rapidă din fructe congelate eu am făcut-o cu două feluri de fructe. Am făcut un bol cu înghețată de mure și unul cu înghețată de zmeură. Iar atunci când le-am servit, le-am pus în cornete de înghețată, câte o cupă din fiecare fel.
Este un răsfăț rapid pe gustul tuturor pofticioșilor! Eu întotdeauna am în congelator diferite fructe și oricând pot fi transformate într-o înghețată delicioasă. 😀 Se potrivesc foarte bine pentru această rețetă: caisele, piersicile, fructele de pădure, căpșunile, cireșele și bananele. Trebuind doar să fie tăiate fructele mari (bananele, piersicile, caisele) și puse în pungulițe la congelator.
Înghețată rapidă din fructe congelate
Equipment
- Blender vertical
Ingredients
- 250 g Zmeură
- 250 g Mure
- 200 g Smântână dulce
- 2 lg Miere de albine linguri pline
Instructions
- Se scot zmeura și murele din congelator și se lasă la temperatura camerei, cel mult 5 minute.
Înghețata de zmeură
- Apoi se pune într-un bol înalt, peste ea se adaugă 100g de smântână din cele 200g și o lingură de miere.
- Se poate folosi în loc de miere zahăr, ștevie, xilitol sau orice alt îndulcitor.
- Cu un blender vertical se mărunțește tot ce am adăugat în bol, devenind o compoziție cremoasă.
- Se poate servi imediat sau se mai poate lăsa la frigider cel mult o oră înainte de servire.
Înghețata de mure
- Pentru înghețata de mure se repetă aceiași pași ca la înghețata de zmeură.
- Pentru că aveam cornete de înghețată acasă, eu am ales să o servesc în cornete. Dar merge foarte bine și în pahare sau cupe.