Hummus cremos pregătit în casă
Hummus cremos pregătit în casă, un preparat sănătos, gustos și hrănitor din bucătăria orientală.
Hummusul este o pastă care se face din piure de năut, tahini (pastă de susan), zeamă de lămâie, usturoi, ulei de măsline și condimente. Eu pregătesc de obicei hummus cu năut din conservă pentru că se pregătește mai repede. Dar pentru cine dorește se poate folosi și năut uscat care se lasă la înmuiat mai întâi și apoi se fierbe, timpul de pregătire astfel fiind mai mare.
În afară de faptul că trebuie decojită fiecare boabă de năut prea mult timp nu ia pregătirea acestei rețete. Apoi toate ingredientele se pasează cu un blender și în scurt timp totul se transformă într-o pastă fină. Este delicioasă întinsă pe lipie la micul dejun sau cum prefer eu, pe felii crocante de pâine prăjită.
Acest hummus cremos pregătit în casă poate fi consumat cu succes și în zilele de post. Și garantat este mult mai gustoasa aceasta pasta de naut facuta acasa decat cea din comerț.
Hummus cremos pregătit în casă
Equipment
- Blender
Ingredients
- 600 g Năut fiert decojit
- 75 g Tahini
- 1 Lămâie mare
- 100 ml Zeamă de năut
- 20 ml Ulei de măsline
- 2 căței Usturoi
- 1 lgt Sare
- ½ lgt Piper
- ⅓ lgt Chimion
Ornare
- Piri piri
- Boia de ardei
- Ulei de masline
Instructions
- Năutul se scurge din conserve(trei conserve). O parte din zeamă se oprește pentru a subția pasta când se pasează. Apoi se clătește cu apă rece și se decojeste. Boabele de năut decojite se pun în vasul unui blender. Se adaugă sucul de la o lămâie, restul de ingrediente și se pasează până devine o pastă fină. Pasta obținută se pune într-un castron sau pe un platou adânc. Se picură puțin ulei de măsline și se presară boia de ardei și piri piri.