Galette cu afine și smochine

galette cu afine si smochine

Galette cu afine și smochine, tartă rustică plină de savoare cu fructe de vară. Această tartă cu aluat fraged, umplută cu diferite fructe este printre cele mai rapide deserturi. Poate avea diferite umpluturi, după imaginația fiecăruia, dulce sau sărată.

Este păcat să nu profităm de abundența de fructe pe care le găsim în acest sezon. Timp să avem să îi răsfățăm pe cei dragi și nu numai. Și cum sunt în concediu am reușit să fac în ultimul timp multe rețete dulci cu fructe. Printre care și această galette cu afine și smochine.

Veți vedea cât de simplu se pregătește iar rezultatul este deosebit de bun. Nu ar trebui să lipsească înghețata care să acompanieze o felie generoasă de galette.

galette cu afine si smochine

Galette cu afine și smochine

Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Servings 4 porţii

Ingredients
  

Crusta

  • 200 g Făină
  • 100 g Unt
  • 30 ml Apă rece
  • un praf Sare

Umplutura

  • 250 g Afine
  • 200 g Smochine
  • 15 g Amidon
  • 30 g Zahăr brun
  • 1 Gălbenuș de ou
  • 1 lg Lapte
  • Zahăr brun pentru presărat deasupra

Instructions
 

Crusta

  • Făina se pune într-un castron cu un praf de sare. Untul rece de la frigider se taie cubulețe și se pune peste făină. Se adaugă și apă rece. Se amestecă totul, dar nu insistând prea mult pentru că untul să nu se încălzească de la căldură mâinilor.
  • Dacă aveți un mixer planetar este mai simplu. Se pun toate ingredientele în bolul mixerului și se amestecă. Cu mâna se frământă puțin pe blatul de lucru . Aluatul se înfășoară în folie alimentară și se pune in frigider 15 minute.

Umplutura

  • Se pun afinele spălate, zahărul și amidonul într-un castron și se amestecă. Smochinele se spală și ele și se crestează în patru.

Asamblare

  • Se scoate aluatul de tartă din frigider. Se întinde cu sucitorul, pe blatul de lucru, într-o formă rotundă. Se pune hârtie de copt într-o tavă. În tavă se pune aluatul întins iar în mijlocul acestuia se pun afinele amestecate cu zahăr și amidon.
  • Se lasă o bordură, neacoperită de fructe, de cca. trei cm. de jur imprejurulul tartei Se ridică toate marginele peste afine. Peste ele se pun smochinele. Se unge tarta pe margini cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte. Se presară puțin zahăr brun.
  • Tava se pune în cuptorul preîncălzit la 180°. Se coace aproximativ 20 de minute până se rumenește.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating