Fursecuri pentru cafea
Aceste fursecuri pentru cafea vă vor cuceri iremediabil. Cum altfel să îți începi ziua într-un mod plăcut, dacă nu cu o cafea alături de câteva fursecuri sănătoase.
Acestea se pregătesc rapid și nu este nevoie de ingrediente costisitoare. Se fac cu o zi mai înainte, avându-le la cafea în zilele următoare. Au un aspect rustic și trebuie să se rumeneasca ușor și să fie fragede la interior.
Bineînțeles că se pot consuma și în alt moment al zilei. Sau se pot înmuia în sos de ciocolată. Posibilitățile sunt nenumărate. 🙂
Fursecuri pentru cafea
Equipment
- Mixer
Ingredients
- 1 Ou
- 60 g Unt
- 40 g Zahăr muscovado
- 20 g Zahăr tos
- 30 g Amestec de semințe – semințe de in, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan
- 180 g Iaurt
- 300 g Făină
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lgt Amoniac stins cu câteva picături de oțet
- 1 lgt Esență de cafea
- 1 praf Sare
Instructions
- Se freacă untul cu cele două feluri de zahăr într-un bol cu mixerul. Se adaugă treptat restul ingredientelor, făina adăugându-se ultima. După ce s-a omogenizat foarte bine compoziţia, se pune în frigider pentru 30 de minute.
- Se încinge cuptorul între timp la 180°. După ce a trecut perioada de răcire,se pune hârtie de copt într-o tavă și se scoate bolul din frigider. Cu o lingură pentru înghețată se ia din compoziție și se pun în tavă grămăjoare cu distanță între ele, pe care le aplatizăm ușor.
- Se vor coace aproximativ două tăvi, depinde de mărimea lingurei cu care se pune compoziția în tavă. Sunt gata când se rumenesc ușor.