focaccia

Focaccia

focaccia

Focaccia de casă cu ulei de măsline și ierburi aromatice- simplă, aromată și versatilă. Rețetă foarte ușor de pregătit.

Focaccia este una dintre cele mai îndrăgite tipuri de pâine italiene, apreciată pentru textura sa pufoasă și crusta ușor crocantă. Aroma inconfundabilă de ulei de măsline și ierburi aromatice, specific mediteraneene, o face irezistibilă, mai ales atunci când este pregătită în casă.

Rețeta acestei focaccia, apreciată la noi în familie, este simplă, dar cu un rezultat spectaculos. Se amestecă ingredientele într-un singur vas, se așteaptă să-și dubleze aluatul volumul, apoi se parfumează cu ulei de măsline. Acesta pătrunde în aluat, oferindu-i o savoare bogată, iar rozmarinul, oregano și sarea de mare adaugă un plus de gust mediteranean. Este delicioasă servită simplă și perfectă pentru sandwich-uri, datorită texturii sale moi și elastice.

Indiferent cum este servită, simplă, proaspăt scoasă din cuptor, alaturi de o salată sau transformată într-un sandwich delicios, această focaccia de casă va deveni preferata familiei.

Focaccia

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Timp de crestere 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes

Equipment

  • 1 Tavă 30/40 cm

Ingredients
  

  • 500 g Făină 000
  • 500 g Apă calda
  • 15 g Drojdie proaspătă
  • 1 lgt Zahăr
  • 6 g Sare

Topping

  • 20 g Ulei de măsline
  • 1 lg Ierburi aromatice cu sare de mare

Instructions
 

  • Într-un castron se pune drojdia, apoi zahărul și puțină apă caldă. Se amestecă până se desface drojdia. Se adaugă făina, restul de apă caldă și sarea. Se amestecă totul cu o lingură de lemn, apoi se acoperă castronul cu un șervet și se lasă aluatul să crească o ora, până își dublează volumul.
  • Se încălzește cuptorul la 200°, iar în cuptor se aseaza o cratiță mică cu apă pentru a forma aburul.
  • Aluatul crescut se toarnă într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se toarnă deasupra uleiul de măsline, iar cu degetele se fac gauri în aluat ca acesta să pătrundă. Deasupra se presară ierburile aromatice, apoi se introduce tava în cuptor cât mai rapid pentru a nu pierde din aburul format în interior.
  • Se coace focaccia timp de 15 minute. După primul sfert de oră, cu grijă, se scoate cratița din cuptor și se mai lasă să se coacă focaccia încă 15 minute la 190°.
  • După ce s-a copt și este rumenită frumos, se scoate focaccia din tavă cu ajutorul hârtiei de copt și se lasă să se răcorească pe un grătar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating