Ficăței în suc de roșii

Ficăței în suc de roșii
ficatei in suc de rosii

Ficăței în suc de roșii, o mâncare de suflet pe placul tuturor. Ficăței fragezi pe pat de piure de cartofi.

Știți cum se spune, mâncarea cea mai simplă este cea mai bună. Așa este și mâncarea de ficăței în suc de roșii, simplă de pregătit și bună de merge direct la suflet. Este o mâncare pe care o poate pregăti oricine din ingrediente simple și la îndemână. La noi se mănâncă mâncarea de ficăței alături de piure cremos de cartofi. Iar un piure cremos se obține cu unt și lapte cald, știți nu?

O să vă spun un secret pentru a avea ficăței dulci și moi. De obicei ficatul de vită sau de porc se ține un timp în lapte dulce pentru același motiv. Eu țin și ficățeii de pui în lapte măcar o jumătate de oră și am observat că aceștia sunt mult mai dulci astfel. Devin și mai fragezi și mai gustoși după ce au stat un timp în lapte dulce. Nici nu este complicat de făcut, doar îi pun într-un castron după ce i-am curățat de grăsimi și pielițe. Apoi torn puțin lapte cât să-i acopere , îi amestec și îi las așa macar 30 minute. În acest timp îmi pregătesc celelalte ingrediente și pun cartofii pentru piure la fiert. Înainte de a adăuga ficățeii în mâncare îi scurg de lapte într-o sită.

Dacă vreți să vedeți această rețetă filmată o puteți găși pe Instagram sau pe Tiktok și sigur veți fi convinși cât de simplu este de pregătit. Spor la gătit!

ficatei in suc de rosii

Ficăței în suc de roșii

Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 4 porții

Ingredients
  

  • 500 g Ficaței de pui
  • 200 g Suc de rosii
  • 70 g Lapte
  • 20 g Ulei
  • 2 Cepe
  • 1 lgt Boia dulce
  • 3 catei Usturoi
  • ½ lgt Piper
  • ½ lgt Sare
  • Pătrunjel verde

Instructions
 

  • Se pun ficățeii spălați într-un castron împreună cu laptele pentru cel puțin 30 minute.
  • Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Se pune la călit cu uleiul într-o cratiță. După ce s-a rumenit ceapa se adaugă ficățeii scurși de lapte. Se amestecă și se lasă să se gătească până se albesc și încep să se rumenească puțin.
  • Se adaugă sucul de roșii și se lasă să fiarbă cinci minute. Se adaugă condimentele, cățeii de usturoi zdrobiți și pătrunjelul tocat. Se amestecă totul apoi se oprește focul. Se servesc ficățeii în suc de roșii fierbinți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating