Desert la tavă

Desert la tavă
desert la tava

Nu am știut cum să numesc nebunia asta așa încât i-am spus desert la tavă. Trebuie să încercați desertul astă care este o explozie de gusturi și texturi.

Nu pot descrie în cuvinte cum este o lingură din acest desert la tavă dar vă pot povesti puțin cum l-am pregătit. Dacă mă urmăriți pe Tik Tok sau pe Instagram veți putea vedea acolo un reel și vă puteți face o idee de cum arată acest desert. Este un dulce minunat format din cinci straturi delicioase. Primul strat și ultimul este din biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe de susan pe care i-am măcinat. Acest tip de biscuiți pot fi înlocuiți cu biscuiți digestivi daca nu-i aveți la îndemână.

Al doilea strat este format dintr-o cremă de vanilie pe care am pregătit-o din timp ca să se poată răci. Pentru al treilea strat am pregătit un caramel rapid iar al patrulea strat este un ganaș de ciocolată cu lapte. Am asamblat desertul într-o tavă pe care am pus-o apoi în frigider pentru două ore.

Acest desert poate fi montat și în pahare sau în boluri de sticlă în care se pot vedea frumos straturile. Dacă se montează în pahare, în porții individuale desertul poate fi servite ușor musafirilor.

desert la tava

Desert la tavă

Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
timp de racire 2 hours
Total Time 4 hours

Ingredients
  

Strat de biscuiți

  • 440 g Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe de susan

Crema de vanilie

  • 500 g Lapte
  • 100 g Zahăr
  • 3 Ouă
  • 40 g Amidon alimentar
  • 1 lgt Esență de vanilie

Caramel

  • 100 g Zahăr brun
  • 100 g Unt
  • 1 cutie Lapte condensat

Ganaș de ciocolată

  • 200 g Ciocolată cu lapte
  • 200 g Whipped cream

Instructions
 

  • Biscuiții se mărunțesc cu un chopper.

Crema de vanilie

  • Laptele se pune într-o cratiță și se lasă pe foc să se înfierbânte. Ouăle și zahărul se pun într-un bol și se mixează bine până se albesc. Se adaugă amidonul. Se încorporează în compoziția de ouă puțîn câte puțin jumătate din laptele fierbinte amestecad continuu. Toată compoziția caldă de ouă se toarnă peste laptele rămas în cratiță. Se lasă să fiarbă amestecând continuu până se formează o cremă. Când s-a îngroșat se ia crema de pe foc și se adaugă esența de vanilie. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească complet.

Caramel

  • Într-o tigaie antiaderenta se pune untul și zahărul. Se amestecă până se topește zahărul. Se adaugă rapid laptele condensat și se amestecă cât să se lege totul.

Ganaș de ciocolată

  • Ciocolata rupta în bucăți și smântâna se pun la topit pe baie de abur amestecând continuu. Se ia de pe foc după ce s-a topit și se lasă două, trei minute să se răcească.

Asamblare

  • Într-o tavă se aseaza jumătate din cantitatea de biscuiți apoi se adaugă crema de vanilie și se nivelează. Se adaugă caramelul cald peste care se toarnă ganașul de ciocolată. Peste ganaș se aseaza restul de biscuiți măcinați, se nivelează și se pune tava în frigider pentru două ore.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating