Cupcakes de Paște
Cupcakes de Paște pufoase, decorate cu iepurași de ciocolată. O idee minunată pentru a înveseli masa de sărbători.
Am făcut aceste cupcakes de Paște cu cremă de ciocolată decorate vesel pentru a aduce un plus de culoare pe masă de sărbători. Sunt foarte gustoase și sigur vor fi apreciate de toți invitații mai ales de copii.
Cupcakes de Paște
Equipment
- Mixer
- Hârtiuțe pentru brioșe
- Tavă pentru brioşe
Ingredients
Briose
- 3 Ouă
- 200 g Zahăr
- 200 g Cremă de brânză Philadelphia, Goldesa
- 140 g Iaurt
- 100 g Ulei
- 200 g Făină
- 2 lgt Praf de copt
- 1 lgt Esentă de vanilie
- ⅕ lgt Sare
Crema
- 250 g Mascarpone
- 200 g Cremă de ciocolată
- 100 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
Decor
- Iepurași de ciocolată
Instructions
Briose
- Într-un bol se amestecă foarte bine cu mixerul ouăle împreună cu zahărul și sarea. Se adaugă uleiul treptat apoi crema de brânză și iaurtul. Se amestecă până compoziția devine cremoasă. Apoi se adaugă esența de vanilie și făina amestecată cu praful de copt.
- Se pun hartiute în fiecare scobitură a tavilor de brioșe și se umplu cu compoziție pe trei sferturi. Se folosesc două tavi o dată. Tăvile se pun în cuptor la copt pentru 20 min. la 180°. După ce s-au copt se scot ușor din tavă și se lasă să se răcească.
Crema
- Smântana, mascarpone și crema de ciocolată se pun într-un bol și se amestecă foarte bine cu mixerul împreună până își dublează volumul.
Decor
- Crema se pune într-un poș și se decorează brioșele. În mijlocul fiecărei rozete de cremă se pune câte un iepuraș de ciocolată.