Cupcakes cu lemon curd și frișcă
Cupcakes cu lemon curd și frișcă sunt drăgălașe și finuțe cu aromă de lămâie. Credeți sau nu sunt foarte ușor de făcut aceste micuțe cupcakes și foarte răcoritoare datorită lemon curd-ului.
Eu le-am copt în forme micuțe de brioșe pentru că aveam o petrecere în familie și mi-au ieșit multe. Se pot pregăti și cu două zile înainte și se decorează cu câteva ore înainte de servire. Se păstrează foarte bine și la congelator timp de o luna chiar. Se scot înainte cu o zi și se lasă în frigider să se decongeleze apoi se decorează.
Aceste cupcakes cu lemon curd și frișcă care seamănă cu niște mici tortuleţe sunt un deșert elegant care se prepară din ingrediente simple. Depinde de imaginația fiecăruia cum sunt decorate. O banală brioșă putând fi transformată într-un elegant și deosebit cupcake.
Cupcakes cu lemon curd și frișcă
Equipment
- Mixer
- Hârtiuțe pentru brioșe
- Tavă pentru brioşe
Ingredients
Briose
- 5 Ouă
- 200 g Zahăr
- 150 g Iaurt
- 150 g Ulei
- 230 g Făină
- 17 g Semințe de mac
- 1 plic Praf de copt cu sofran
- 1 praf Sare
Lemon curd
- 4 Gălbenușuri de ouă
- 150 g Zahăr
- 80 ml Zeamă de lămâie – 4 lămâi
- Coaja rasă de la o lămâie
- 90 g Unt
Frisca
- 500 g Smântână 30% grăsime
- 100 g Zahăr pudră
- 1 Întăritor frișcă
Instructions
Brioșe
- Se încălzește cuptorul la 170°. Într-un castron se pun ouăle, sarea și zahărul și se bat cu mixerul până își dublează volumul. Se adaugă uleiul și apoi iaurtul. Se pun și semințele de mac și se amestecă bine . La urmă se adaugă făina și praful de copt.
- Se pun hârțuitele de brioșe în tavă și se umplu ¾ din formă cu compoziție. Se folosește o lingură pentru înghețată. Se coc la 170° până se rumenesc ușor.
Lemon curd
- Într-un castron pe baie de abur se pun toate ingredientele exceptând untul. Se amestecă în continuu până compoziția se îngroașă și îmbracă lingura. Când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul tăiat pătrățele. Se amestecă până ce se topește acesta apoi se acoperă cu folie alimentară direct pe comozitie și se lasă la răcit.
Frișca
- Smântână și zahărul pudră se bat foarte bine cu mixerul. Când smântâna a crescut în volum și a devenit aerată se adaugă întăritorul pentru frișcă.
Decorare
- Se pune pe fiecare brioșă câte o linguriță de lemon curd. Apoi cu ajutorul unui pos cu dui în care am pus frișcă se decorează fiecare brioșă. În mijlocul fiecărei flori formate se mai adaugă câte puțin lemon curd.