
Cupcakes cu lămâie și cremă de mascarpone sunt atât de frumoase de nici nu îți vine să le mănânci. Sunt pufoase, aromate și chiar arată ca niște mini tortuleţe.
Cel mai mult în bucătărie îmi place să decorez torturi și cupcakes. Ador să fac asta și mă străduiesc să învăț tehnici noi de decorare folosind poșul. Oricât aș fi de obosită nu mai simt nimic atunci când am ceva de decorat.
Pe aceste cupcakes le-am aromat cu coajă de lămâie și le-am decorat cu o cremă ușoară de frișcă lichidă și mascarpone. Am adăugat câteva picături de colorant alimentar albastru, iar deasupra am presărat sprinkles asortate.
Pe pagina mea de Instagram am mai multe variante de decorare a brioselor. Voi încerca să postez și aici rețetele unora dintre ele.

Cupcakes cu lămâie și cremă de mascarpone
Equipment
- Mixer
- Hârtiuțe pentru brioșe
- Tavă pentru brioşe
- Poş
- Dui
Ingredients
Brioșe
- 5 Ouă
- 200 g Zahăr
- 150 ml Ulei
- 230 g Făină
- 150 ml Iaurt
- 1 plic Praf de copt
- 1 lgt Esență de vanilie
- Coaja rasă de la o lămâie
- 1 praf Sare
Crema
- 250 g Mascarpone
- 250 g Smântână pentru frișcă (frișcă lichidă)
- 100 g Zahăr pudră
- Colorant alimentar gel
Decor
- Sprinkles
Instructions
- Într-un bol se pun ouăle întregi și se bat spumă cu ajutorul unui mixer. Se adaugă zahărul și se continuă până compoziția crește în volum și se deschide la culoare. Se pune apoi uleiul, iaurtul, praful de copt , esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. La final se adaugă făina treptat.
- Într-o tavă de brioșe se pun hârtiuțele . Cu ajutorul unei linguri pentru înghețată se ia din compoziție și se pune în fiecare formă. Se umple trei sferturi. Se pun în cuptorul încins în prealabil la 170°. Se coc până se rumenesc ușor. După ce se coc, se scot din tavă și se lasă pe un grătar să se răcească.
Crema
- Frișca, mascarpone și zahărul pudra se mixează într-un castron până își dublează volumul. Se adaugă și două picături de colorant alimentar gel. Nu trebuie insistat prea mult că să nu se taie. Crema se ține la rece până se folosește.
Decorare
- Se așează brioșele pe un platou și se decorează cu crema pusă într-un poș la care am atașat un dui. Se poate folosi și o pungă care se taie într-un capăt. Pe deasupra se presară bombonele mici de zahăr (sprinkles).