Crumble cu cireșe și caise
Crumble cu cireșe și caise, o combinație minunată de gust și textură. Cred că crumble-ul este desertul pe care îl fac cel mai des indiferent de anotimp. Este nemaipomenit cum miroase scos fierbinte din cuptor și înghețata cum se topește pe o porție de crumble.
Crumble este un desert simplu din bucătăria britanică compus dintr-un strat de fructe și un strat crocant deasupra. Ei îl prepară în general din mere, prune, rubarbă sau le combină între ele.
Eu am profitat de ultimele cireșe și caise din acest an pe care le aveam în casă. Am mai adăugat și o banană rătăcită, foarte coaptă și a ieșit un crumble cu cireșe și caise delicios. Bineînțeles că l-am mâncat cu câte două cupe de înghețată de vanilie. Nelipsită la acest desert.
Iarna folosesc fructele din congelator pe care le las mai întâi la dezghețat. Apoi le folosesc în mod normal cum fac și cu cele proaspete. Indiferent de ce fructe folosesc și în orice fel de combinație o porție de crumble este oricând binevenită. Bine o porție nu ne ajunge niciodată. 🙂
Crumble cu cireșe și caise
Ingredients
Crusta
- 200 g Făină
- 100 g Zahăr brun
- 100 g Unt
- 1 plic Zahăr vanilinat
- 1 praf Sare
Pentru fructe
- 1 kg Cireșe fara samburi
- 500 g Caise fara samburi
- 1 Banană
- 60 g Zahăr brun
- 35 g Amidon de porumb
- 1 plic Zahăr vanilinat
Instructions
- Într-un castron se pun cireșele, caisele și banana feliată. Se adaugă zahărul, amidonul și zahărul vanilinat. Totul se amestecă și se pune într-o tavă în care se va coace crumble-ul.
- În alt castron se amestecă ingredientele pentru crustă fără a insista prea mult. Compoziția trebuie să fie nisipoasă, ca niște firmituri. Aceasta se presară pe deasupra fără a apasă.
- Tava se pune în cuptorul încins în prealabil la 190°. Se coace în jur de 30 de minute, depinde de cuptor.