Ciuperci umplute cu bacon și cașcaval

Ciuperci umplute cu bacon și cașcaval
ciuperci umplute cu bacon si cascaval

Ciuperci umplute cu bacon și cașcaval, un aperitiv simplu și gustos. Un preparat ce poate fi chiar o gustare hrănitoare între mese.

Rețeta de ciuperci umplute cu bacon și cașcaval este super, super simplu de pregătit. Ciupercile umplute se coc la cuptor și sunt la fel de gustoase atât calde cât și reci. Va asigur că atunci când le veți scoate din cuptor nu vă  veți putea abține să gustați una. Pentru că această combinație de arome pur și simplu gâdila papilele gustative și nu îți dă pace până nu încerci măcar o ciupercuță. Mare atenție cum o gustați, să nu vi se aplece dacă sunteți mai sensibili și pofticioși pentru că ciupercile se digeră greu.  Eu am pățit-o acum mulți ani și cu greu mi-am revenit după acea experiență.

De foarte puțin timp am reușit să introduc ciupercile umplute in meniul familiei și sunt foarte precaută atunci cang le mănânc din cauza sensibilității mele. De aceea am vrut să scriu aici despre această experiență pentru a fi de ajutor celor ce sunt foarte pofticioși dar sensibili. 

Pentru pregătirea rețetei de ciuperci umplute am folosit de această dată ciuperci proaspete brune dar pot fi folosite și ciuperci proaspete albe. Sunt la fel de bune și nu se observă nici o diferență de gust între ele. Am încercat să folosesc ciuperci cam de aceeași mărime ca să se coacă toate în același timp. Altfel ar fi trebuit să le scot mai devreme din cuptor pe cele mai mici pentru că sunt gata mai repede decât cele mai mari.

Urmează mai jos rețeta și abia aștept să o încercați și să îmi spuneți ce părere aveți si cum va ie șit  această  gustare sau aperitiv delicios.

ciuperci umplute cu bacon si cascaval

Ciuperci umplute cu bacon și cașcaval

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Servings 10 Bucăți

Ingredients
  

  • 10 Ciuperci champignon
  • 2 fire Ceapă verde
  • 250 g Bacon tăiat marunt
  • 150 g Cașcaval ras
  • 1 lgt Ulei
  • ¼ lgt piper

Instructions
 

  • Se trec prin jet de apă rece ciupercile. Se scot codițele și se toacă mărunt. Ceapa verde se curată, se spală și se toacă mărunt.
  • Se pune la încins într-o tigaie uleiul și se călește baconul. Se adaugă ceapa verde apoi codițele ciupercilor și se călesc împreună. După ce sunt gata se lasă să se răcească apoi se amestecă cu 100 g cașcaval și piper.
  • Se ia cu lingurița din compoziție și se umplu ciupercile. Se pun ciupercile umplute într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt și se coc 20 minute la 200°.
  • Se scoate tava din cuptor și se presară peste fiecare ciupercuță umplută restul de cașcaval. Se intoduce tavă în cuptor și se mai lasă 5 minute să se topească cașcavalul.


1 thought on “Ciuperci umplute cu bacon și cașcaval”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating