Chilli con carne de pui este un preparat picant și sățios din bucătăria texană. Un fel de mâncare foarte ușor de pregătit și plin de arome datorită condimentelor.
Dacă nu ați încercat până acum să pregătiți așa ceva este timpul să o faceți. La noi în casă este foarte apreciat și este mâncat cu mare poftă atunci când îl pregătesc.
Chilli con carne de pui este un fel de tocană de legume și carne de pui, tocată sau tăiată mărunt. Cu suc de roșii, fasole neagră sau roșie și nelipsitele condimente care ii dau un gust unic. Se servește fie cu tortillas proaspete fie cum preferăm noi cu chipsuri de tortillas, doritos.
Chilli con carne de pui
Ingredients
- 1 kg Piept de pui tocat
- 500 g Fasole neagră din conservă
- 500 g Suc de roșii
- 1 Ceapă
- 3 Ardei kapia
- 40 g Ulei
- 1 catel Usturoi
- 1 lgt Sare
- 4 lgt Sos chilli
- ½ lgt Chimen macinat
- 1 lgt Oregano
- ½ lgt Piper
Instructions
- Într-o tigaie se pune ceapa tocată să se călească în ulei. Se adaugă usturoiul și ardeii tocați și se călesc împreună. Apoi se pune pieptul de pui tocat și se lasă să se caleașcă până se albește.
- Se toarnă sucul de roșii si se lasă să fiarbă amestecând din când în când până sosul se leagă. Se adaugă fasolea scursă din conservă și clătită cu apă rece. Apoi se condimentează și se mai lasă să dea câteva clocote.
- Se servește firbine cu tortillas proaspete sau doritos.