Cheesecake cu merișoare
Cheesecake cu merișoare, un desert savuros, perfect pentru a sărbători Crăciunul. Cheesecake cremos și aromat ce desăvârșește orice masă festivă.
Nu arecum, dar chiar nu are cum să nu îți placă un cheesecake cu merișoare. Un cheesecake care se pregătește ușor dar care pur și simplu te cucerește cu aroma fructată și textura cremoasă. Eu l-am pregătit gândindu-mă că se va potrivi perfect pe masa de Crăciun și astfel am făcut și pozele, într-un decor craciunistic.
Cheesecake cu merișoare
Ingredients
- 400 g Biscuiți digestivi
- 150 g Unt
- 150 g Zahăr pudră
- 3 Ouă
- 630 g Brânză proaspătă
- 200 g Smântână dulce pentru frișcă
- 100 g Coajă de portocale confiată
- 50 g Amidon alimentar
- 1 lgt Esență vanilie
Jeleu
- 200 g Merișoare
- 120 g Zahăr
- 100 g Apă
Instructions
- Biscuiții se mărunțesc într-un bol. Se adaugă untul topit și se amestecă foarte bine. Se tapetează o formă detașabilă de tort cu amestecul de biscuți pe fundul acesteia și pe margini. Se coace 15 minute la 170° apoi se lasă să se răcească.
- Într-un castron se pune brânza de vaci scursă bine și se amestecă cu ouăle și zahărul pudra. Se adaugă ouăle pe rând apoi smântâna și amidonul. Se amestecă cu telul comozitia iar la final se adaugă esența de vanilie și coaja deportocale confiată.
- Compoziția se toarnă peste crusta de biscuiți și se pune tava în cuptor la 180° pentru aproximativ 55 minute. Când cheesecake-ul s-a rumenit frumos se scoate tava din cuptor și se lasă să se racească.
Jeleu
- Se pun toate ingredientele într-o cratiță pe foc și se lasă să fiarbă până ce fructele se sfărâmă ușor. Se trece amestecul printr-o sită iar jeleul obținut se toarnă deasupra cheesecake-ului în tavă. Se pune la frigider pentru câteva ore..
- Înainte de servire se scoate cu grijă cheesecake-ul din tavă folosind un cuțit pentru margini și se mută pe un platou. Se decorează cu crenguțe de rozmarin.