Chec cu dovleac și cremă de brânză
Nu știu dacă tuturor vă place dovleacul plăcintar, dar dacă încercați această rețetă de chec cu dovleac și cremă de brânză,sigur vă va surprinde. Le-a cucerit până și pe fetele mele și ele chiar nu sunt fan dovleac. Pentru că mie îmi place, am reușit să-l introduc în diferite rețete pentru a fi și pe placul lor. De exemplu, supa cremă de dovleac, rețeta căreia am postat-o deja pe blog.
Mi-a adus soțul un dovleac pe care l-am pregătit în felul următor. L-am tăiat în două, o jumătate am curățat-o de coajă și am tăiat-o în bucăți. Pe acestea le-am pus într-o pungă în congelator. Cealaltă jumătate am copt-o într-o tavă cu hârtie de copt. După ce s-a copt am pus pulpa dovleacului într-un blender și am pasat-o, obținându-se un piure. De aici am oprit pentru această rețeta de chec. Restul l-am congelat pentru alte rețete.Sper să încercați rețeta de chec cu dovleac și cremă de brânză și să-mi spuneți dacă v-a plăcut. 🙂
Chec cu dovleac și cremă de brânză
Equipment
- Mixer
Ingredients
Aluat chec
- 350 g Piure de dovleac
- 250 g Zahăr
- 5 Ouă
- 40 ml Ulei
- 50 ml Lapte
- 100 g Nucă măcinată
- 280 g Făină
- 1 plic Zahăr vanilinat
- 1 plic Praf de copt
- ½ lgt Scorțișoară
- 1 praf Sare
- 1 lgt Esență de portocale
Crema de branza
- 250 g Cremă de brânză
- 50 g Zahăr pudră cu aroma de citrice
Instructions
- Într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare. Se adaugă zahăr și se continuă până la dizolvarea acestuia, apoi se pune uleiul, laptele, esențele, praful de scorțișoară și praful de copt. Nuca măcinată se amestecă cu piureul de dovleac și se adaugă peste compoziție.
- La final se încorporează cu grijă făina cu un tel. O tavă de chec se tapetează cu hârtie de copt și adăugăm în ea compoziția de chec, nivelăm cu o spatulă. Se introduce tava în cuptor încins in prealabil. Se coace la 170° cca. 35 de minute, până trece testul scobitorii. Când s-a copt, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.
- Crema se face în felul următor: se mixează într-un bol crema de brânză cu zahărul pudră până devine o crema aerată. Cu ea se glazureaza checul când s-a răcit.