Chec aperitiv cu ardei în trei culori
Chec aperitiv cu ardei în trei culori, pufos și aromat simplu de preparat. Rețeta de reciclare a alimentelor care ne-au mai rămas prin frigider și nu ne îndurăm să le aruncăm.
Atunci când îmi rămân bucățele de cașcaval, de legume sau mezeluri pe care nu le mai folosesc le transform într-un nou preparat. Așa nu arunc alimentele și pun pe masă preparate proaspete, noi și gustoase.
Rețeta acestui chec aperitiv cu ardei în trei culori, verde, galben și roșu este foarte, foarte simplă și rapidă. Poate fi luat ca pachet la servici sau la școală sau poate fi servit ca aperitiv la o masă festivă. Frumos colorat și rumenit încânta privirea dar și gustul pofticioșilor.
Chec aperitiv cu ardei în trei culori
Equipment
- Mixer
- Tava de chec
Ingredients
- 4 Ouă
- ½ Ardei roșu
- ½ Ardei verde
- ½ Ardei galben
- 40 g Salam crud uscat
- 60 g Ulei
- 70 g Ciuperci
- 75 g Cașcaval
- 50 g Măsline fără sâmburi
- 110 ml Smântână 20% grăsime
- 155 g Făină
- ¼ lgt Turmeric
- ¼ lgt Piper
- ¼ lgt Piper cayan
- ¼ lgt Praf de usturoi
- ½ lgt Sare
- 1 lgt Paprika dulce
- 1 lgt Praf de copt
- 1 lg Amestec de semințe
- 2 lg Parmezan ras
- 1 lg Ulei de măsline
Instructions
- Ardeii și ciupercile se toacă mărunt și se călesc într-o lingură de ulei. Se lasă deoparte să se răcească. Într-un bol se pun ouăle și se bat cu mixerul până cresc în volum.
- Salamul, cașcavalul și măslinele se toacă mărunt și se adaugă peste ouă. Apoi se pune și amestecul de ardei și ciuperci. Se omogenizează totul și se adaugă restul ingredientelor amestecand cu o spatulă.
- Se încălzește cuptorul la 180°. Într-o tavă de chec se pune hârtie de copt și se toarnă compoziția de chec. Deasupra se presară parmezanul și semințele. Se pune tava la copt și se coace aproximativ 20 de minute sau până trece testul scobitorii.