
Cartofi cu bacon în tigaie, o masă rapidă dar foarte gustoasă. Cartofi pregătiți sănătos, aromați, perfecți lângă o salată.
Știți cartofii țărănești pe care toată lumea îi adoră? Ei, cam așa sunt și acești cartofi cu bacon în tigaie. La fel de gustoși dar cu ceva mai multă aromă. Va povestesc cum îi pregătesc pentru că nu este necesar să pun o rețetă cu ingrediente cântărite exact. Cantitatea ingredientelor poate varia în funcție de gust și de numărul de persoane pentru care se pregătește.
Am curățat, spălat și porționat trei cartofi pe care i-am pus la fiert în apă cu sare. Când a intrat furculița în ei i-am scurs într-o strecurătoare de apa în care au fiert. Între timp am călit în foarte puțin ulei feliuțe de bacon și un fir de ceapă verde tăiat mărunt. Peste acestea am adăugat cartofii fierți.
Într-un castronel am amestecat condimentele pe care le prefer de obicei, boia dulce, sare, piper, praf de usturoi și fulgi chili. Am amestecat condimentele și le-am adăugat peste cartofi. Din acest moment am ținut cartofii pe foc cam un minut cât i-am amestecat cu grijă să se combine aromele. Și gata! Într-un timp foarte scurt o mâncare gustoasă este gata iar alături de o salată este mai mult decât perfectă.
Eu am încercat această mâncare și cu alte legume și a ieșit super, super bună de fiecare dată. Puteți încerca și voi să înlocuiți cartofii cu păstăi verzi de exemplu sau cu mazăre. Cu varză de bruxelles nici nu va mai zic cât de bună este, mai ales cu pâine prăjită alături. Vedeți voi ce varianta va place mai mult, poate va plac toate cum îmi plac mie.
Pe contul de instagram am deja postat un reels cu această mâncare de cartofi dar și cu alte preparate la fel de simple și gustoase. Mă puteți urmări și acolo pentru ideei de mese delicioase.