Cârnați în foietaj

Cârnați în foietaj
carnati in foietaj

Cârnați în foietaj, o gustare sau un aperitiv foarte gustos ce poate fi pregătit în câteva minute. Cârnăciori mititei îmbracați într-un strat pufos de foietaj.

Rețeta pe care v-o propun azi este foarte simplă și pentru că iarna și-a intrat în drepturi chiar se potrivește pe vremea asta geroasă. Merg direct la suflet câteva bucăți fierbinți de cârnați în foietaj proaspăt scoase din cuptor alături de o cană de lapte sau ceai fierbinte.

În afară de faptul că se pregătesc foarte ușor, acești cârnați îmbracați în aluat de foietaj sunt și foarte spornici. Eu am folosit un pachet de aluat de foietaj și am făcut 24 de bucăți, am avut cârnăciori mititei, ca cei de bere. Numai bine sau potrivit cu cât aluat de foietaj erau acoperiți.

Deasupra am presărat un amestec de semințe pe care eu îl am de obicei în casă. Pe acesta îl folosesc atunci când vreau să adaug în iaurt sau să presar pe alte produse. Dacă nu aveți, nu este nici o problemă, se poate folosi și doar un singur fel de semințe. Se potrivesc foarte bine semințele de susan, de mac sau chiar miezul de semințe de floarea soarelui. Oricare dintre ele este o opțiune bună.

Cum pentru mulți dintre noi aceasta este prima săptămână de muncă după sărbătorile de iarnă , sper să vă fie de folos această rețetă. Nu trebuie să stați mult timp în bucătărie să pregătiți ceva gustos și poate fi luat și la pachet la muncă sau la scoală. Iar daca intrați pe celelalte rețele sociale cu același nume ca al blogului, puteți vedea rețeta într-un reel. Poate această variantă vă este mai mult de ajutor.

carnati in foietaj

Cârnați în foietaj

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 24 bucați

Ingredients
  

  • 800 g Aluat de foietaj
  • 200 g Cârnați mici 24 bucati
  • 1 Ou
  • 20 g Amestec de semințe

Instructions
 

  • Se presară puțină făină pe masă sau pe blatul de lucru și se așeaza jumătate din aluatul de foietaj.
  • Se așeaza bucățelele de cârnați una lângă alta cu distanță între ele. Se acoperă cu cealaltă parte de aluat de foietaj și se porționează în mici dreptunghiuri astfel încât fiecare dreptunghi să conțină un cârnăcior.
  • Se ung pachețelele cu ou bătut și se presară amestecul de semințe. Se aseaza în doua tăvi de cuptor în care s-a pus hârtie de copt. Se coc 15 minute la 200°. Se pot consuma atât calde cât și reci.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating