Camembert în foietaj
Camembert în foietaj, un aperitiv sau o gustare delicioasă, simplu de pregătit, cu brânză moale și dulceață de smochine, combinația perfectă între dulce și sărat.
Ador orice tip de brânză, indiferent de textură și de combinație și puteți observa asta și în rețetele de pe blog. Brânza este un aliment foarte des întâlnit în rețetele mele.
Pentru rețeta de azi, camembert în foietaj, am folosit o brânză cu textură cremoasă, cu gust inegalabil și dulceață de smochine, totul pe un pat crocant de aluat foietaj. Este genul de gustare care se pregătește foarte ușor, chiar înaintea sosirii invitaților dacă este nevoie și este la fel de bună atât caldă cât și rece. Se potrivește foarte bine pe platouri printre alte aperitive, la mesele festive dar poate fi și o gustare oricând se dorește.
Modul de pregătire este foarte simplu după cum veți vedea în rețetă și voi lasă aici și o poză cu felul în care am tăiat aluatul foietaj, poate vă este de ajutor.
Camembert în foietaj
Ingredients
- 400 g Aluat foietaj
- 120 g Camembert
- 2 lg Dulceață de smochine
- 2 lg Mix semințe
- 1 Gălbenuș de ou
- 1 lg Lapte
- Rozmarin verde pentru decor
Instructions
- Se încălzește cuptorul la 190° iar între timp se întinde aluatul de foietaj . Se taie în 16 pătrate iar fiecărui pătrat i se decupează un centimetru din margini, de jur împrejur. Se unge fiecare pătrat cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte. Două colțuri ale fiecărui pătrat se aduc unul peste celălalt. Se ung și acestea cu amestecul de gălbenuș și lapte.
- Bărcuțele de aluat foietaj se așează distanțate într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt.
- Se scoate brânza camembert din ambalaj, se porționează în 16 triunghiuri și se pune câte un triunghi în fiecare bărcuță formată de aluat foietaj. Se adaugă puțină dulceață de smochine peste fiecate triunghi de brânză.
- Mixul de semințe se presară peste marginile aluatului foietaj. Se pune tava în cuptor pentru 15 minute, până s-au rumenit frumos. Se decorează cu crenguțe de rozmarin verde.