Bulgărași cu tahini
Bulgărași cu tahini, deliciu din doar patru ingrediente. Bomboane gustoase și sănătoase, ușor de pregătit.
Printre toate prăjiturile pe care le voi pregăti de sărbători, sigur vor fi și acești bulgărași cu tahini. Se pregătesc foarte simplu, cu un blender și sunt foarte, dar foarte gustoși. Sunt genul de dulce pentru care trebuie doar să fie amestecate ingredientele. Cum în acea perioadă voi avea multe de pregătit, acest desert se va potrivi de minune.
Acum să vorbim puțin despre ce fel de tahini am folosit la această rețetă. M-am întors din concediul din Grecia cu câteva bunătăți, printre care și un borcănel de tahini cu cacao. Se găsea prin toate magazinele și m-am gândit să iau un borcan mai mic, să văd despre ce este vorba. Atunci nu am știut pentru că nu am încercat să gust, dar acasă când am desfăcut borcanul și am gustat am rămas fară cuvinte. Este un tahini grozav de bun, cremos, fin, ceva între crema de ciocolată și halva, minunat de bun. Daca știam eu atunci despre ce este vorba, luam o găleată întreagă. Pentru această rețetă tahini cu cacao este acel ceva care face un desert să nu fie uitat.
Pentru că la noi în magazine nu am văzut și varianta de tahini cu cacao, să știți că am testat o variantă de a înlocui un asfel de tahini la acesta rețetă. Am combinat cremă de ciocolată cu tahini în proporție de 70/30 și a rezultat o pastă asemănătoare ca gust și textură. Iar, pentru aceasta rețetă se potrivește foarte bine. Deci, până voi mai ajunge eu în Grecia să cumpăr de la mama lui tahini cu cacao, voi pregăti această rețetă cu tahini și cremă de ciocolată.
Bulgărași cu tahini
Equipment
- 1 Blender
Ingredients
- 185 g Biscuiți digestivi un pachet
- 150 g Tahini cu cacao
- 80 g Ornamente ciocolată
- 50 g Miez de nucă măcinat
Instructions
- Biscuiții digestivi se mărunțesc cu blenderul, apoi se pun într-un castron.
- Peste biscuiții mărunțiți se adaugă tahini de cacao și miezul de nucă. Se amestecă toate ingredientele și se formează în mână 12 bilute.
- Ornamentele de ciocolată se pun într-o farfurie, iar fiecare bulgăraș se tăvălește prin ele.
- Bulgărașii îmbracați în ornamentele de ciocolată se aseaza unul lângă altul pe un platou și se pune în frigider până se servesc.