Brownie cu căpșuni și marshmallow
Brownie cu căpșuni și marshmallow, negresă gustoasă cu ciocolată. Desert foarte versatil dar și ușor de pregătit.
Cunoscută mai bine sub numele de negresă această prăjitură foarte consistentă cu blat umed și dens este foarte apreciată. Se poate pregăti simplă doar cu ciocolată, se poate glazura sau i se mai pot adăuga diferite fructe. Așa cum am făcut eu la această rețeta de brownie cu căpșuni și marshmallow devenind astfel mult mai delicioasă.
Untul pe care îl folosesc trebuie neapărat să fie un unt gras, fără apă, de 82% grăsime. Cum de altfel folosesc la toate rețetele în care este nevoie de el. Un alt ingredient pe care l-am folosit sunt pufoasele mini marshmallow. Sunt nemaipomenit de bune și se potrivesc perfect într-o brownie.
Trebuie să menționez faptul că formă în care am copt prăjitură este o formă pătrată de 20/20 cm. Cu cât diametrul formei este mai mare cu atât blatul va fi mai subțire ceea ce nu ne dorim de la o brownie.Timpul de coacere este important de respectat pentru a nu ieși o prăjitură uscată dacă se coace prea mult. Sau dacă se coace prea puțin timp in mijloc blatul nu va mai fi copt și nimeni nu își dorește o prăjitură crudă.
Brownie cu căpșuni și marshmallow
Equipment
- Tavă detașabilă de copt 20/20 cm
Ingredients
- 6 Ouă
- 200 g Zahăr
- 170 g Unt
- 100 g Marshmallow
- 100 g Chipsuri de ciocolată
- 150 g Făină
- 45 g Cacao
- 150 g Căpșuni
- ⅕ lgt Sare
- 1 lgt Esență de vanilie
Instructions
- Untul moale se pune într-un bol și se amestecă foarte bine cu zahărul cu ajutorul unui mixer. Se adaugă câte un ou pe rând amestecând foarte bine după fiecare. Se adaugă esență de vanilie.
- Făina, sarea și cacaua se amestecă și se adaugă in compoziție. Cu o lingură se încorporează chipsurile de ciocolată și mini marshmallow.
- Compoziția se toarnă într-o tavă detașabilă de prăjituri în care s-a pus mai întâi hârtie de copt. Se nivelează și se pune la copt în cuptorul preîncălzit. După primele 15 minute se scoate tava din cuptor și se adaugă din loc în loc căpșunile spălate și șterse de apă. Se coace în total 40 minute la 180°.
- După ce s-a terminat timpul de coacere se scoate tava din cuptor. Se lasă prăjitura să se răcească complet apoi se scoate din tavă și se porționează.