
Brăduți din aluat de foietaj, un aperitiv festiv ușor de pregătit, delicios atât cald cât și rece. Aperitiv brăduț ce poate fi servit printre alte preparate pe masa de Crăciun, dar nu numai.
Dacă în 2021 vă propuneam o rețetă la fel de simplă de brăduț din foiataj, cu pesto și cașcaval, anul acesta vă propun o rețetă de brăduți. Brăduți din aluat de foietaj, pentru că sunt mai mulți și sigur vor arata foarte bine pe masa de sărbătoare. Haideți să vă povestesc cum i-am pregătit pentru că nu pot spune că am o rețetă cu cantități cântărite exact de această dată.
Am folosit pentru pregătirea brăduților un pachet de aluat foietaj pe care l-am lăsat să se decongeleze la temperatura camerei. Mi-am pregătit între timp cășcavalul, pe care l-am dat pe răzătoare, am așezat hârtie de copt în cele două tăvi și am spălat câteva roșii cherry. Am adus, să le am la îndemăna, bețele de frigărui, măslinele și borcanul de sos pesto cu ciuperci. Ei despre acest sos pesto de ciuperci trebuie să vă spun că este noua mea descoperire și îl ador. De fapt, ador în generat sosul pesto și îmi place și îl folosesc des în bucătărie atât pe cel verde cât și pe cel roșu. Eu îl cumpăr de obicei din Lidl dar s-a mai întâmplat să cumpăr și din alte magazine, se găseste cam peste tot.
Revin la modul de pregătire. Am așezat o bucată de aluat de foietaj pe masă, desfăcută chiar pe folia cu care era învelită. Am întins două linguri pline de sos pesto cu ciuperci pe toată suprafața apoi am presărat din belșug cașcaval ras. Peste cașcaval am așezat cealaltă bucată de foietaj și am presat ușor. Cu ajutorul unei rotițe de tăiat, ca cea pentru pizza dar mai mică, am tăiat fășii late de doi centimetri. Am pliat fășia de aluat în zic zac, am trecut un băț de frigăruie prin mijloc și am așezat brăduțul în tavă. Am procedat astfel cu toate fășiile de aluat.
Între timp am dat drumul cuptorului să se încălzească la 200 C. Tăvile le-am introdus în cuptor și am lăsat brăduții să crească și să se rumenească frumos. După ce s-au copt, i-am lăsat în tavă să se răcească. Apoi în partea de jos a brăduțului am înfipt o roșie cherry iar în cealaltă parte o maslină. Acum brăduții sunt decorați și sunt gata de a fi așezați pe platouri. Pentru a înțelege mai bine modul de pregătire vă recoman să vizitați pagina de Instagram sau Tiktok. Acolo puteți găsi un reel ce vă poate fi de ajutor.